Nekad je nužno odabrati stranu
HRVATSKA MODA

A'Marie ima divnu novu kolekciju bazičnih komada za ljeto. Teško joj je odoljeti

FOTO: LFP Studio

Zagrebačka dizajnerica pripremila je još jednu divnu kolekciju bazičnih komada

Pastel de Frutas naziv je nove kolekcije bazičnih komada brenda A’Marie. Ona donosi lepršave i ženstvene ljetne komade u nježnoj plavoj, boji lososa, crnoj i boji vanilije, a u potpunosti je izrađena od MicroModala zbog, kaže dizajnerica Anamarija Brkić, “njegove ekološke osviještenosti i zbog jednostavnog održavanja i prekrasnog osjećaja koji pruža na koži”. Pojedinim modelima protežu se i već poznati motivi Lola kao i novi motivi kruške, djevojke na plaži koja nosi A’Marie Rio kupaći kostim i nježne siluete lica. Svaki vez na njima je ručni rad i stoga unikat sam po sebi, a komadi mogu bili multifunkcionalni i nošeni na više načina.

LFP Studio

Za atmosferične fotografije ove kolekcije koje odišu ljetnom vibrom zaslužan je LFP Studio, a u ulozi modela našla se Ana Bacinger. Dizajnerica za kolekciju kaže da je “kao neodoljiv recept za kolač – slatka, prpošna i stvorena da vas zaintrigira svojim šarmantnim detaljima i mogućnošću kombinacija.” A budući da sam naziv kolekcije Pastel de Frutas znači voćna torta, dizajnerica je na A’Marie blogu podijelila i recept za svoj najdraži ljetni kolač. Prenosimo ga u nastavku gdje možete pogledati i sve fotografije iz kolekcije. Kolekcija je dostupna ovdje.

LFP Studio

Lagana rolada s jagodama

Sastojci

Za roladu

150 g bjelanjaka
250 g šećera kokosovog cvijeta
400 ml slatkog vrhnja
100 g badema u listićima (poželjno malo tostirati u pećnici)
šećer u prahu za posipanje

Za nadjev

500 g jagoda sitno narezanih
limeta
žličica agavinog sirupa

Priprema

U posudi istucite bjelanjke sa šećerom kokosovog cvijeta u čvrsti snijeg. Operite i narežite jagode na četvrtine, posipajte ih žličicom agavinog sirupa i poškropite s nekoliko kapi soka limete, te ih dobro promiješajte i ostavite da se sokovi povežu.

Na lim obložen masnim papirom pospite šećera u prahu i po njemu rasporedite prepržene bademe u tankom sloju. Preko badema premažite snijeg i pecite na 150 stupnjeva dok tijesto lagano ne poprimi žućkasti ton, pazeći pritom da ipak ostane mekano.

Izvadite tijesto i pustite da se ohladi, a u međuvremenu istucite slatko vrhnje u šlag. Premažite ga preko tijesta, zatim po njemu rasporedite jagode i prelijte sokom koji su pustile, te nježno zarolajte. Servirati možete i s kuglom sladoleda od vanilije.

LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio
LFP Studio