HRVATSKA MODA

Ako tražite dobar T-shirt, pogledajte ovaj hrvatskog brenda. Ima i svileni džepić

Hrvatski brend Dive Organic ima novu kolekciju

O brendu Dive Organic već smo pisale ranije, a pokrenule su ga dvije sestre koje su spojile ljubav prema modi i očuvanju prirode. Zvijezda njihove nove kolekcije je bazna majica koja je ključni komad svakog ormara. Dostupna je u dvije boje, bijeloj i svjetlo plavoj boji. Svileni džepić običnoj majici daje elegantan izgled. “S time smo ponovno utjelovile našu želju za spajanjem opuštenog i poslovnog looka.”

U kolekciji je i midi zelena suknja koju imaju u ponudi još od zime, a sada je dobila novo ruho i savršena je za nadolazeće tople dane. Osim baznih komada po prvi puta su se u ponudi našle ručno rađene gumice i trake za kosu. “To je nešto o čemu smo već dugo sanjale, kako uklopiti organske materijale i njihove benefite i u njegu naše kose. Gumice su izrađene od organskih i mekanih muslin materijala njeguju kosu, neispuštajući otrovne kemikalije i umjetna bojila. Zbog njihove mekoće kosa ne puca i ne zapliće se.”

Kao i kod prijašnjih komada, sve je izrađeno od organskog pamuka s GOTS certifikatom. Time brend garantira da je cijeli proces nastajanja materijala prirodan. Uz to bitno je i naglasiti da GOTS certifikat osigurava da su radna prava radnika i svih involviranih u proces stvaranja materijala na visokoj razini, a djevojkama je to jako važno.

“Sva naša proizvodnja odvija se u Hrvatskoj. Jako nam je bitno da surađujemo s profesionalcima u svojoj okolini, a njih u Hrvatskoj ima mnogo. Domaćom proizvodnjom imamo više utjecaja na cijeli proces stvaranja Dive komada, od dizajna, krojeva, prvih uzoraka i naposljetku završnog proizvoda.”

Treba naglasiti da Dive i dalje proizvodi po potrebi, da se ne bi stvarao stvaramo nepotreban otpad i višak robe, kao što je nažalost praksa s brendovima brze mode. “Ova kolekcija je za sve one koji prepoznaju važnost organske mode i žele sudjelovati u promjeni koja je nama i svijetu prijeko potrebna. Kupnjom Dive komada zajedno koračamo u budućnost spore mode i očuvanja okoliša i svoga zdravlja. Nadamo se da će mnogi uživati u našim jednostavnim i nadahnjujućim komadima.”

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba