Nekad je nužno odabrati stranu
RECEPT

Vrijeme je za ribu, a recept za tunu u crnoj tempuri je upravo sletio u našu redakciju

Bistro Lauba poznat je po slasnim zalogajima, a zbog ove tune za koju su recept podijelili s nama, vrijedi potegnuti do prilaza baruna Filipovića

Mi volimo ribu i često smo u potrazi za novim receptima, a ovaj bi nam mogao poslužiti i za Badnjak kada se mnogi odlučuju za riblji meni. Nećemo reći da je najjednostavniji i gotov za 30 minuta, ali ponekad se valja i malo angažirati oko obroka. Pogotovo ako imamo goste.

File jadranske tune u crnoj tempuri sa souffleom od povrća

ŠTO TREBAMO ZA PRIPREMU TUNE?

  • jadranska tuna file 0.2 kg
  • glatko brašno 0.1 kg
  • gustin 0.5 kg
  • rižino brašno 0.5 kg
  • sol
  • prašak za pecivo
  • crnilo sipe 0.02 l
  • ulje suncokretovo 0.2 l

KAKO PRIPREMAMO?

Sve sastojke za tempuru izmiješati i dodati odgovarajuću količinu vode da smjesa postane kompaktna. Dodati koju kockicu leda da tempura bude rahlija te file tune obložiti tempurom i pržiti u dubokoj masnoći do željene jačine.

ŠTO TREBAMO ZA SOUFFLE OD POVRĆA?

  • mrkva 0.05 kg
  • tikvica 0.05 kg
  • celer 0.05 kg
  • jaje 1
  • brašno glatko 0.04 kg
  • prašak za pecivo 1 kom
  • mlijeko 0.02 l
  • sol 0.002 kg

KAKO PRIPREMAMO?

Sve sastojke pomiješati i povezati, istresti u odgovarajuće kalupe, te peći 20 minuta na 185 stupnjeva. Po želji uz tunu poslužiti hladni ili topli umak. Bistro Lauba preporučuje Lauba umak od crvenog zelja. Dobar tek.