Vrijeme je za ribu, a recept za tunu u crnoj tempuri je upravo sletio u našu redakciju
Bistro Lauba poznat je po slasnim zalogajima, a zbog ove tune za koju su recept podijelili s nama, vrijedi potegnuti do prilaza baruna Filipovića
Mi volimo ribu i često smo u potrazi za novim receptima, a ovaj bi nam mogao poslužiti i za Badnjak kada se mnogi odlučuju za riblji meni. Nećemo reći da je najjednostavniji i gotov za 30 minuta, ali ponekad se valja i malo angažirati oko obroka. Pogotovo ako imamo goste.
File jadranske tune u crnoj tempuri sa souffleom od povrća
ŠTO TREBAMO ZA PRIPREMU TUNE?
- jadranska tuna file 0.2 kg
- glatko brašno 0.1 kg
- gustin 0.5 kg
- rižino brašno 0.5 kg
- sol
- prašak za pecivo
- crnilo sipe 0.02 l
- ulje suncokretovo 0.2 l
KAKO PRIPREMAMO?
Sve sastojke za tempuru izmiješati i dodati odgovarajuću količinu vode da smjesa postane kompaktna. Dodati koju kockicu leda da tempura bude rahlija te file tune obložiti tempurom i pržiti u dubokoj masnoći do željene jačine.
ŠTO TREBAMO ZA SOUFFLE OD POVRĆA?
- mrkva 0.05 kg
- tikvica 0.05 kg
- celer 0.05 kg
- jaje 1
- brašno glatko 0.04 kg
- prašak za pecivo 1 kom
- mlijeko 0.02 l
- sol 0.002 kg
KAKO PRIPREMAMO?
Sve sastojke pomiješati i povezati, istresti u odgovarajuće kalupe, te peći 20 minuta na 185 stupnjeva. Po želji uz tunu poslužiti hladni ili topli umak. Bistro Lauba preporučuje Lauba umak od crvenog zelja. Dobar tek.