Fit

Ovih sedam vježbi dobra su zamjena za teretanu, a još su uz to zabavne i djelotvorne

Ako su vam klasični treninzi malo dosadili, isprobajte neke od ovih

Trčanje, teretana, joga ili pilates već su toliko isfurani da nekima mogu biti prilično dosadni. No, svake godine se pojave novi oblici vježbanja koji su uz to i zabavni, ali i djelotvorni. Našle smo nekoliko odličnih.

Voga

View this post on Instagram

Had a wonderful morning at the 'Shake Awake' event, teaching VOGA and enjoying a smoothie or two! Until next time…. ? #shakeawake #cabaretvoltaire #houseofvogahq #houseofvogaedinburgh #morningrave #80s #90s #strikeapose #voguette

A post shared by Natalie Allan (@houseofvogaedinburgh) on

Ovo je vrsta modernog plesa, odnosno vogue pokreti koje je 80-ih popularizirala Madonna, a kombiniraju se s klasičnim joga pokretima. Voga će se svidjeti onima koji vole intenzivno vježbanje, ali im je klasična joga dosadna. Odlična je za cijelo tijelo, popravlja držanje i nakon treninga ste opušteni i dobrog raspoloženja.

 

Barrecore

Barre tehnika je svojevrsni balet za odrasle, odnosno balet, pilates i kardio spojeni u jedno. Bit će dobra i početnicima bez kondicije, kao i onima koji redovito treniraju. Barrecoreom ćete odlično definirati ruke, ramena, trbušne mišiće i bedra.

Hiit

High Intensity Interval Training donosi odlične rezultate u jako malo vremena. Ako nemate previše vremena za vježbanje, HIIT je odličan za vas jer traje svega 20-30 minuta, ovisno o razini kondicije. Jedino je bitno da se intervali vježbi izmjenjuju s intervalima odmora.

Jumping Julia

Trening Jumping Julia osmislia je Julija Balaz. Radi se o visokoučinkovitom aerobnom treningu na trampolinu uz glazbu i nevjerojatno je zabavan.

Orangetheory

Orangetheory je 60-minutni grupni trening, a uključuje kombinaciju treninga u intervalima – podizanje utega, trčanje na traci i TRX. Tijekom treninga na sebi imate uređaj za praćenje otkucaja srca pa možete izmjeriti koliki vam je bio srčani puls u različitim zonama vježbanja. Tako ćete ujedno vidjeti koliko ste kalorija izgubili.

Aerial Fitness

Ovaj oblik fitnessa temelji se na gimnastici, a može se raditi na trapezu, ringu ili svili. Dobar je za fleksibilne osobe te ćete njime poboljšati motoričke sposobnosti, ali i držanje, ravnotežu i fleksibilnost.

Psycle

Psycle je vježba vježba visokog intenziteta na biciklu kojom ćete postići zavidnu kondiciju. Možete pitati instruktore da vas motiviraju tijekom vožnje ili se sami motivirati. Kako god odlučite, rezultati su zagarantirani.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba