Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

RECEPT

Pronašle smo zdravi jesenski recept s tikvom za one koji vole kombinaciju slanog i slatkog

Ne možemo prestati tražiti fine jesenske recepte, a vjerujemo da će vam se svidjeti i ovaj s tikvom

Jesen je i službeno tu, a kako ju bolje slaviti nego koristiti njene fine plodove. Da, možda se tikve ne čine kao najbolji desert ili hrana, ali pronašle smo recept uz koji će se svidjeti čak i izbirljivima. Ovaj recept za jesenske ‘krafnice’ je sladak, fin, ali i zdrav.

Brz recept pun vitamina

View this post on Instagram

#delicatesquash for #dinner tonight 🙌🏾. #foodie #cooking #veggies

A post shared by Jacqueline (@noplansjustgo) on

Lauren Kirchmaier, koja stoji iza Instagram profila Flora & Vino osmislila je super jesenski recept s tikvom koja će imati okus sličan slatkom krumpiru i bundevi. Za pripremu su vam potrebne samo zdrave namirnice, a primjeren je čak i za vegane.

Potrebni sastojci su:

  • jedna tikva srednje veličine (delicate squash)
  • 4 žlice kikiriki maslaca
  • 1 žlica naribanog kokosa
  • 1 žlica sjemenki bundeve

Priprema:

Prije nego krenete s pripremom, stavite grijati pećnicu na 250°C. U posudu za pečenje (najbolje nisku i široku) stavite papir za pečenje i počnite pripremati ‘krafnice’. Ogulite tikvu pa ju narežite na kolutove i očistite od sjemenki koje se nalaze u sredini. Debljina kolutova neka bude otprilike kao debljina prsta. Ostavite ih da se malo suđe pa stavite u pećnicu na 30 minuta. Dok se peku jednom ih preokrenit i izvadite kad postanu zlatne boje sa obje strane. Čim ih izvadite premažite ih kikiriki maslacom, stavite naribani kokos i par sjemenki bundeve.

 

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba