Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

VIDEO RECEPT

Posjetila nas je Ivana s bloga Tasty Business i napravila nam neodoljivu vege pizzu s pirovim brašnom

Ivana Šakić s bloga Tasty Business stigla nam je u redakciju i pripremila nam odličnu vege pizzu, a mi smo, naravno, sve snimili

Simpatičnu Ivanu Šakić već neko vrijeme pratimo na njenom divnom Instagram profilu, dok kod kuće rado isprobavamo njezine recepte s bloga Tasty Business. Ivanu smo stoga jednostavno morale pozvati da nam dođe u redakciju i pripremi nešto zdravo i mirisno sa svog repertoara.

Odlučila se za neodoljivu vegeterijansku pizzu s pirovim brašnom koja je u redakcijsku kuhinju namamila i najzagriženije mesojede. Pa evo kako je to izvela.

ŠTO TREBATE?

Za tijesto
1/2 kilograma pirovog brašna
žlica i pol do dvije suhog kvasca
2,5 dl tople vode
sol

Aleksandar Selak

Za nadjev
dva poriluka
1 crveni luk
200 g rikole
125 g fete
500 g špinata
3 režnja češnjaka
50 g maslaca
0,5 l pasirane rajčice
sol, papar, bosiljak, origano

Aleksandar Selak

KAKO PRIPREMATE?

U zdjelu ulijte vodu pa dodajte suhi kvasac pa lagano promiješajte. Onda dodajte prsothvat soli pa polagano dodajte brašno, promiješajte, pokrijte prijanjajućom folijom i stavite u pećnicu na 20 do 35 stupnjeva da se diže od pola sata do sat vremena. Ako vam se nakon sat vremena nije dignulo, znači da nešto niste napravili dobro.

Zatim narežite poriluk na kolutiće, a luk na tanje ploške. Špinat operite i propirajte u tavi na maslacu, u koji ste dodali i tri režnja češnjaka, oguljena i lagano zgnječena nožem da bi bolje pustili svoj sok i aromu. Za umak od rajčice u domaću ili kupovnu pasiranu rajčicu dodajte sol, papar, sušeni bosiljak, sušeni origano i sve promiješajte.

Kad se tijesto dignulo, lagano ga pobrašnite da biste ga lakše izvadili iz zdjele. Protvan lagano namažite maslinovim ulejm pa tijesto prebacite na njega i raširite ga rukama do rubova. Zatim nadjenite tijesto umakom od rajčice, poslažite luk i poriluk, te špinat i stavite peći na 180 stupnjeva oko pola sata. Kad je pizza gotova na vrh još stavite svježu rikolu, feta fir i malo maslinovog ulja.

Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak
Aleksandar Selak

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba