Pravilnik upotrebi kolačića
Portal Super1.hr nedavno je unaprijedio svoja pravila o privatnosti i korištenju takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa.

RECEPTI

Najpoznatija britanska blogerica ima novu kuharicu. U njoj smo našle dva zdrava recepta za vikend

Ella Woodward ima novu kuharicu s više od 100 veganskih recepata koje jedva čekamo isprobati

Svakih par tjedana napravim mjesečnu zalihu domaće granole s narančom i bademima prema receptu Elle Woodward jer je jednostavno najbolja. Ella se inače krije iza bloga Deliciously Ella koji je najpoznatiji britanski blog koji promovira zdravu hranu i život općenito.

Ella ga je pokrenula kako bi s ljudima mogla dijeliti veganske recepte koje je naučila nakon što je na vegansku prehranu prešla zbog zdravstvenih poteškoća. Danas ima 27 godina, potpuno je zdrava i priprema najbolje veganske recepte koje možete zamisliti. Uz to, upravo je objavila novu kuharicu The Plant-Based Cookbook koja se može naručiti s The Book Depositoryja ili Amazona, a sadrži 100 veganskih recepata od kojih smo za ovaj vikend odabrale tri koja želimo spremiti. Inače radi se o najbrže prodavanoj veganskoj kuharici u Velikoj Britaniji ikad.

ČILI GRAH S KUKURUZNIM KRUHOM

View this post on Instagram

I’ve had lots of questions on kitchen cupboard essentials so here’s what we use across all our recipes. I hope it’s helpful ❤️ – Oats, brown rice, wild rice, quinoa – Spelt flour, buckwheat flour, brown rice flour and plain white flour (we use gf), polenta – Bicarb, baking powder and arrowroot – Whole and ground almonds – Cashews – Almond/oat milk – Almond butter and peanut butter – Chia seeds, sunflower seeds, pumpkin seeds, sesame seeds – Cacao powder – Dates, coconut sugar, maple, raisins – Tins and cartons of coconut milk – Tinned tomatoes and tomato puree – Dried lentils and tins of chickpeas, black beans, butter beans, mixed beans – Spices: turmeric, paprika, chilli flakes, cumin, ground coriander, cinnamon, ginger, cayenne pepper, nutmeg – Salt and pepper – Herbs: dried oregano, thyme and rosemary – Miso paste, apple cider vinegar, rice vinegar, balsamic – Sesame oil, tahini – Olive oil, coconut oil P.s this is our corn bread with our fave five bean chilli from The Cookbook, which also happens to be the most popular recipe we’ve ever had at the deli!

A post shared by Deliciously Ella (@deliciouslyella) on

ŠTO TREBATE?

Za kruh

750g ocijeđenog kukuruza iz konzerve
450ml bademovog mlijeka
150ml suncokretovog ulja
25g nasjeckanog korijandera
1 žlica jabučnog octa
konzerva od 400g crnog graha, ocijeđen i ispran
2 crvena čilija, nasjeckana
1 žlica morske soli
prstohvat papra
60g brašna (može i bez glutena)
30g rižinog brašna
400g palente
1 žlica kukuruznog brašna
1 žličica praška za pecivo

Za čili

maslinovo ulje
1 luk, nasjeckan
1 stabljika celera, nasjeckana
1 crveni čili, nasjeckan
1 žličica suhog ružmarina
1 žličica suhog timijana
2 žlice pirea od rajčice
2 konzerve od 400g miješanog graha
1 konzerva od 400g rajčica
1 žlica javorovog sirupa

KAKO PRIPREMATE?

Za kruh zagrijte pećnicu na 200ºC. U blenderu sameljite tri četvrtine slatkog kukuruza dok ne postane gladak pa umiješajte preostalu četvrtinu cijelih. Sve suhe sastojke pomiješajte u drugoj zdjeli pa im dodajte bademovo mlijeko, ulje i ocat i sve dobro promiješajte dok se ne poveže. Potom dodajte korijander, crni grah, čili, sol, papar i slatki kukuruz pa sve promiješajte. Nakon toga sve prebacite na protvan za kruh obložen papirom za pečenje i pecite 50 do 55 minuta dok kruh ne postane zlatan.

Za čili na duboku tavu dodajte maslinovo ulje pa luk, češnjak i celer i pirjajte ih dok ne omekšaju. Zatim dodajte čili, ružmarin, timijan i pire od rajčica i pirjajte pet minuta. Na kraju dodajte grah, rajčice, 150ml vode i javorov sirup pa pričekajte za zaključa i onda smanjite vatru i tako krčkajte 25 do 30 minuta.

Poslužite čili uz topli kukuruzni kruh.

VEGANSKI BROWNIE

ŠTO TREBATE?

1 žlica chia sjemenki
250g heljdinog brašna
1 žličica sode bikarbone
prstohvat soli
60g kakaa u prahu
330g kokosovog šećera
100ml bademovog mlijeka
130g kokosovog ulja
šaka oraha

KAKO PRIPREMATE?

Zagrijte pećnicu na 190ºC. Chiu stavite u zdjelu s četiri žlice vode, dobro promiješajte i ostavite da stoji 10 minuta. Brašno, sodu, sol, kakao i kokosov šećer stavite u veliku zdjelu i dobro promiješajte, pazite da vam ne ostanu grudice. Zatim dodajte bademovo mlijeku, chiu i vodu i rastopljeno kokosovo ulje pa miješajte pet do šest minuta dok se sve ne poveže dobro. Zatim smjesu izlijte u protvan prekriven papirom za pečenje i gore razbacajte nasjeckane orahe.

Pecite 25 do 30 minuta pa ostavite da se ohlade 10 minuta vani i spremni su za rezanje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba