FIT

Kava bez boje je potpuni hit. Navodno ne ostavlja mrlje na zubima i dosta je pitka

Zaboravite na klasičnu kavu s mlijekom od koje možete imati ružne mrlje na zubima. Prozirna kava najnoviji je trend među kavoljupcima

Trendovi u pripremanju hrane i raznih napitaka mogu biti vrlo inovativni. Za razliku od kave u boji, poput one s kurkumom ili one s plavim algama, društvene mreže pune su fotki jedne, priznajemo, savim neobične vrste kave.

Riječ je o kavi koja doslovno nema nikakvu boju. Razvili su je braća iz Slovačke, David Nagy i Adam, koja su htjela izbjeći mrlje na zubima koje se s vremenom mogu pojaviti od svakodnevnog ispijanja kave.

Tražena kava bez boje

Ovu prozirnu kavu čine zrna arabice iz Etiopije i voda, a ne sadrži dodatne zaslađivače, okuse, konzervanse ili stabilizatore. A konačni rezultat kave bez boje niz je metoda obrade koe su braća razvila, a koje se do sada nisu nikada koristila te za sada ostaju tajna.

Oni koji su je do sada probali prilično su zadovoljni.”Čudno je, ali ne i neugodno. Zapravo, to je vrlo pitko”, jedan je od mnogih komentara na društvenim mrežama.

Oko 100 kuna za šalicu

Potražnja za ovim inovativnim napitkom prilično je velika te je kava koja dolazi u pakiranju od dva komada trenutno rasprodana, a inače se može kupiti putem web stranice CLR CFF ili preko Amazona gdje se prodaje po cijeni od 110 do 125 kuna (ovisno o tržištu) za četiri komada od 200 ml.

Uglavnom, ako pijete kavu za ritual i okus, možda biste se htjeli držati onog poznatog aromatičnog okusa i mirisa. No, ako vas kava spriječava da imate sjajne, bijele zube o kojima ste oduvijek sanjali, onda svakako izaberite ovu kavu bez boje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba