RECEPT

Za ovu užasno zdravu salatu Andreje Cukrov ne trebate ni kuhati brokulu. Zakon

Primijetile smo da mnogi koji ne vole jesti brokulu često ju kamufliraju kako ne bi u potpunosti doživjeli njezin okus

To nije bila ideja naše poznate gastro blogerice i food loverice Andreje Cukrov koja je spojla brokulu i grožđe i tako je salata postala gurmanski užitak. Trebat će vam brokula, grožđe i luk, avokado i indijski oraščići, a dobra je stvar da ne trebate paliti pećnicu. Andrea kaže da je da je ovo prava bomba, prepuna dobrih nutrijenata, veganska je i potpuno sirova. Pratite recept i uživajte u obroku.

Sastojci za salatu:

  1. 1 manja glavica brokule (cca. 300 g)
  2. ½ avokada
  3. ½ glavice ljubičastog luka
  4. 10 zrna crnog grožđa
  5. 200 ml umaka od indijskih oraščića
  6. dobar prstohvat soli
  7. nekoliko kapi limunovog soka

Sastojci za umak od indijskih oraščića:

  1. 1 šalica indijskih oraščića, namočenih preko noći
  2. 1/3 šalice mlake vode
  3. 1 žlica prehrambenog kvasca
  4. sok pola limuna
  5. prstohvat soli

Priprema:

Brokulu operite pa je narežite na najmanje moguće cvjetiće, stabljiku brokule u ovoj salati ne koristimo. Avokado narežite na kockice, a ljubičasti luk na tanke trakice. Grožđe prepolovite i ako je potrebno izvadite koštice. Sve sastojke promiješajte u zdjeli za salatu pa ih prelijte umakom od indijskih oraščića. Još jednom promiješajte kako bi se sastojci dobro proželi te salatu začinite solju i limunovim sokom po ukusu. Čuvajte u hladnjaku do posluživanja i uživajte.

Indijske oraščiće namočite u hladnoj vodi večer prije pripreme umaka ili barem par sati ranije. Dobro ih operite i ocijedite. Stavite indijske oraščiće u blender, dodajte im 1/3 šalice mlake vode, prehrambeni kvasac, mljevenu papriku, limun i sol, te sve blendajte dok ne dobijete glatku smjesu. Umak prebacite u teglicu i čuvajte u hladnjaku do korištenja.