ULIČNA UMJETNOST

U Đakovu je upravo osvanuo dirljiv mural posvećen prerano preminulom pravniku Ivanu Paviću

U Đakovu je upravo osvanuo dirljiv mural posvećen preranom odlasku građanina Ivana Pavića koji je prošle godine preminuo

Život piše lijepe i manje lijepe priče, a jedna od njih je prošlogodišnji slučaj u Đakovu kada je spletom neobičnih okolnosti ubijen Ivan Pavić, 35-godišnji pravnik Centra za socijalnu skrb. Nakon 10-dnevne borbe za život preminuo je u KBC-u Osijek od posljedica teškog ranjavanja koje mu je nanio Andrija Drežnjak, štićenik đakovačkog Centra za socijalnu skrb. Osim njegove obitelji, ova vijest pogodila je gotovo sve njegove sugrađane i prijatelje koji su ove godine odlučili napraviti hommage preminulom. Njegova prijateljica Tihana Müller rekla nam je nešto više o tome.

“Ideja za mural nametnula se sama po sebi jer je Ivan Pavić bio divan prijatelj i divan čovjek, pozitivac, uvijek nasmijan, spreman pomoći, veliki zaljubljenik u glazbu i pravo i nakon druženja s njim osjećaj je uvijek bio kao da si bogatiji duhom. Htjeli smo sačuvati te brojne uspomene na njega i oslikati jedan zid u gradu da i dalje širi svoju vedrinu među našim sugrađanima. Baš zato je odluka pala da taj zid oslika Boris Bare jer smo htjeli nešto u njegovom umjetničkom stilu: urbano, živo, drugačije. Da mural predstavlja sve ono što je Ivan bio i za nas će uvijek i biti.”
Otkriva da je inicijativa isključivo privatne naravi, a potekla je od bliskih prijatelja i obitelji. “Sretni smo što se ideja uspjela realizirati jer smo nailazili na razne prepreke, bilo je jako teško dobiti dozvolu za zid koji bi nam odgovarao i zato se javno želimo zahvaliti ravnatelju OŠ Vladimir NAZOR, gospodinu Andriji Šušku što je spremno prihvatio našu inicijativu i dozvolio oslikavanje škole koju je Ivan pohađao. Mi smo još uvijek u nevjerici kakva se grozna tragedija dogodila našem Ivanu i prekinula njegov mladi život. Ali, u tih 35 godina on je proživio što drugi neće ni da žive sto godine.”
Dodaje kako nam uspomene nitko ne može uzeti i on će zauvijek živjeti u njihovim srcima, a mural je samo početak ove priče kojem odaju čast najboljem od njih. “Ma Ivan je bio najdivniiji, nema tih riječi da dočaram. A Boris je duša od čovjeka, kao prvo, on inače ni ne slika murale, presretna sam što je popustio i pristao doći”, zaključuje Tihana, a nama je zbog ovakvih gesti srce prepuno.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba