Emocije

Tužne vijesti iz make-up svijeta. Preminula je poznata vizažistica Heidi Morawetz

Heidi Morawetz osmislila je neke od najslikovitijih Chanelovih kozmetičkih proizvoda

Kroz svoj uspješan život Heidi je radila s najboljih fotografima kao što je Guy Bourdin. Umrla je u 79. godini života.

Radila je za Chanel 30 godina

U gotovo tri desetljeća Morawetz je predvodila Chanelov make up odjel s Dominiqueom Moncourtoisem, a u mirovinu je otišla 2008. godine.

Kao posljednji pozdrav, Chanel je objavio status na svojem Twitteru napisavši “Heidi Morawetz, poznata po svom osjećaju za boje i eleganciju, preminula je. Ona je stvorila The Rouge Noir i Le Blanc de Chanel. Njezina vizija ljepote ostat će neizbrisivo povezana s Chanelovom poviješću. ”

Stvorila je liniju šminke za Yves Saint Laurent

https://www.instagram.com/p/BmQozb9HWnB/?tagged=heidimorawetz

Morawetz je 1980. godine angažirao tada međunarodni direktor make-upa, koji je kasnije postao direktor Chanelovog studija za stvaranje šminke. Heidi je diplomirala u školi za umjetnost i dizajn te školu mode u Beču, a provela je više od deset godina radeći s vodećim fotografima, kao što su Bourdin, Helmut Newton i Patrick Demarchelier.

U sedamdesetima je s Bourdinom radila na kampanjama, uključujući poznate nadrealne fotografije Charlesa Jourdana. To je dovelo do toga da se od nje traži da stvori prvu make-up liniju za Yves Saint Laurent 1978. godine.

Bila je odlična mentorica

View this post on Instagram

Last night dear Heidi Morawetz passed away. Besides being an amazing makeup artist and makeup creator, she was the most beautiful person inside and out. For over 30 years Heidi worked next to Dominique Moncourtois at Chanel, before that, she was at the start of the YSL makeup line in its early days. She worked with the greatest, Guy Bourdin, Helmut Newton, Sarah Moon, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent, … to name a few. When I did my first steps in makeup creation, she took me under her wings and I couldn’t have wished for a better mentor. Here are a few shots from her portfolio, just a few of many iconic images she worked on. Rest in peace dear Heidi. My thoughts are with her friends and family.#heidimorawetz #guybourdin #sarahmoon #helmutnewton #karllagerfeld #yvessaintlaurent

A post shared by Peter philips (@peterphilipsmakeup) on

Morawetz je rođena u Beču 1939. Mnogi su se sjetili njenog mentorstva i učenja na Instagramu, pa tako i njen nasljednik, Peter Philips napisavši: “Osim što je bila nevjerojatna kreatorica šminke, ona je bila najljepša osoba iznutra i izvana. Već više od 30 godina, Heidi je radila uz Dominiquea Moncourtoisa u Chanelu, bila je na početku linije YSL šminke u prvim danima. Radila je s najvećima – Guy Bourdin, Helmut Newton, Sarah Moon, Karl Lagerfeld, Yves Saint Laurent…Kad sam napravio svoje prve korake u stvaranju šminke, ona me povela pod krila i nisam mogao poželjeti boljeg mentora”.

Privatni pogreb održat će se 21. kolovoza.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube