SEKS

omogućava LELO

Sve što trebate znati o masturbaciji i ženskom orgazmu (i kako ga postići)

Prošlo je vrijeme kad je ženski orgazam bio tabu – vrijeme je da o njemu otvoreno počnemo pričati

Ova 2020. godina zbilja je nešto sasvim novo što nitko od nas nije očekivao ni u najluđim snovima. Od potresa do pandemije kojoj se ne nazire kraj, promijenili smo navike preko noći i sasvim se usmjerili prema nekim novim standardima života. Pa zašto onda ne bismo nastavili u tom tonu i počeli razbijati mitove i navike koje godinama vučemo za sobom kao društvo? Na što konkretno mislimo? Na žensku masturbaciju i ženski orgazam!

Iako smo prevalili već 20 godina u 21. stoljeću, veliki dio svjetske populacije zbog vjerskih, moralnih i drugih uvjerenja smatra da je seks dozvoljen samo u braku i samo s jednim partnerom, a da je masturbacija grijeh. Jeste li znali da takva uvjerenja više progone žene nego muškarce te da samo 40 do 60 posto žena masturbira dok to čini čak 95 do 99 posto muškaraca? Vrijeme je da tome stanemo na kraj.

RAZBIJANJE MITA O ŽENSKOM ORGAZMU

Masturbacija je čin stimuliranja genitalija kako bi se osjetila seksualna uzbuđenost i zadovoljstvo. Masturbacija, i za muškarce i za žene, često dovodi do orgazma, a može se vršiti rukama, prstima, sex igračkama ili drugim predmetima. Tim je riječima definiramo, no u stvarnosti ona ima još mnogo veće značenje. Posebno za žene. Čak 70 posto žena ne dožive orgazam kod penetrativnog seksa bez stimulacije klitorisa. Upravo ta statistika potvrđuje koliko je čin masturbacije važan za žene i da je s razlogom prisutan još od prapovijesti. No, žene se unatoč tome nerijetko osjećaju krivo, smatraju da su prekomplicirane te mnoge jednostavno odglume orgazam tijekom seksualnog odnosa. Uz to, rezultat toga je i da muškarci i lezbijke puno češće dožive orgazam nego heteroseksualne žene, potvrdilo je ovogodišnje istraživanje dr. Zhane za brend LELO. Zato je, ako nas pitate, vrijeme da tome stanemo na kraj i bez srama se okrenemo solo playu te da ženski orgazam uzmemo u svoje ruke.

U dvoje je divno, ali masturbacija može biti jednako uzbudljiva i zadovoljavajuća. Posebno ako joj se posvetimo kako treba, uložimo u ogledalo, zgodan gadget i damo si vremena za uživanje. Kroz masturbaciju postajemo svjesnije i snažnije, upoznajemo svoje tijelo pa lakše kasnije prenosimo partneru ili partnerici ono što smo spoznale. Ona može ublažiti menstrualne bolove, tijekom orgazma se oslobađa endorfin zbog kojeg se osjećamo bolje, manje smo pod stresom i bolje spavamo, a povećava i prokrvljenost što u konačnici pomaže očuvanju našeg zdravlja. Uz to, jeste li znali da 50 posto žena može postići višestruke orgazme isključivo tijekom masturbacije? Vrijedi probati.

Pexels

ISTRAŽIVANJE ŽENSKOG ORGAZMA

Kod solo playa najbolje je korak po korak prepustiti se sebi i istražiti što vam odgovara i kako se najbolje opustiti. Naš savjet? Nabavite dobru sex igračku. One dolaze u različitim oblicima i veličinama, s različitim stupnjevima vibracija zbog čega su idealne za solo play, a ako ih koristite s partnerom mogu sjajno produbiti odnos. Ako vam je neugodno istraživati ih uživo, uvijek ih možete naručiti online, ali nije loše podsjetiti se da vibratori postoje još od kraja 19. stoljeća i više ne bi trebali biti tabu.

Jednom kad izaberete svoju sex igračku, igrajte se s postavkama, istražite što sve nudi i kakav je osjećaj na koži. Krenite se igrati i pronađite položaj koji vam najbolje odgovara, samo se opustite i uzmite dovoljno vremena samo za sebe. Kad dođete na pravo mjesto, odmah ćete toga biti svjesni. Nastavite tako ili čak povećajte brzinu. Vibrator vam pomaže stvoriti što više seksualnog zadovoljstva i može vas dovesti do orgazma kakav do sada još niste spoznali. Kad u tome uspijete, nemojte stati. Upravo u solo playu višestruki ženski orgazmi lakše se postižu, a zabava je u tom trenutku tek počela. Ako ne znate odakle krenuti s potragom za svojom novom igračkom, zavirite u našu galeriju i otkrijte modele koji su i nas oduševili. Želimo vam dobru zabavu.

LELO SONA™ 2 Cruise

LELO SONA™ 2

LELO SORAYA WAVE™

LELO SORAYA™ 2

LELO SMART WAND™ 2

LELO ORA™ 3

LELO GIGI™ 2

LELO TIANI™ 3

LELO INA Wave™

LELO INA™ 2

LELO SONA™

LELO SONA™ Cruise

LELO SORAYA™

LELO ALIA™

LELO SMART WAND™ Medium

LELO MIA™ 2

LELO LIV™ 2

LELO NOA™

LELO SIRI™ 2

—————————————————————————————————————————

RECI SEKS I OSVOJI LELO

Zaigrajte sa Super1&LELO igru asocijacija na riječ SEKS, osvojite LELO gadgete SONA 2 Cruise, ORA 3,Tiani 3 i Mia 2  sudjelujte u velikom hrvatskom pokretu demistifikacije ženskog užitka.

Više o LELO seks igračkama potražite OVDJE

Sadržaj nastao u suradnji s brendom LELO

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba