KNJIGE

Stigla je divna slikovnica o Petrinji koja govori o razornom potresu, a ima i humanitarni karakter

Sav prihod od prodaje odlazi I. osnovnoj školi Petrinja koja je teško stradala u razornome potresu

Pisac, ilustrator i dizajner Tomislav Škrljac autor je nove slikovnice Priča o Petrinji koju je izdala Školska knjiga. Autor je podrijetlom iz Petrinje, a u ovoj je slikovnici odlučio djeci približiti tužnu priču o njegovom ranjenom gradu koji je 29. prosinca prošle godine stradao u razornom potresu. Osim njega, na slikovnici je radilo i 14 hrvatskih ilustratora i jedan gost iz BiH, a to su Branka Hollingsworth Nara, Maksim Šimić, Dubravko Mataković, Josip Sršen, Robert Solanović, Dario Kukić, Darko Macan, Ivana Guljašević Kuman, Frano Petruša, Stjepan Bartolić, Niko Barun, Filip Andronik, Goran Sudžuka i sam Tomislav Škrljac.

Osim što donosi još uvijek bolnu priču o Petrinji u obliku ilustracija, ova slikovnica ima i humanitarni karakter. Sav novac od kupnje Škrljac i Školska knjiga uplatit će na račun I. osnovne škole Petrinja koja je najviše stradala u razornome potresu u prosincu.

Slikovnica se može nabaviti ovdje i u knjižarama Školske knjige, a cijena joj je svega 50 kuna. Sav prihod od prodaje namijenjen je I. osnovnoj školi Petrinja.

I. osnovna škola Petrinja

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba