GASTRO

S novom kuharicom, Helena je pokrenula i dirljivu akciju za bolesnu djevojčicu. Evo kako pomoći

Autorica gastro bloga Zdravo i slasno izdaje kuharicu s blagdanskim receptima, ali i pomaže malenoj Kiari u liječenje tumora

Šibenčanka Helena Jakoliš poznatija je kao autorica gastro bloga Zdravo i slasno, ali i autorica dvije knjige, koja upravo izdaje i treću. Naime, u pitanju je nova kuharica s blagdanskim receptima, a kako se i sama cijeli život bori s raznim dijagnozama o čemu smo detaljno pisali ovdje, i novo izdanje posvetila je velikom broju bezglutenskih slastica. No, svoju novu priču odlučila je nesebično podijeliti s onima kojima je to potrebno, odnosno dio prihoda od prodaje nove kuharice donirati za izlječenje svoje malene sugrađanke, Kiare Goršić za čije je eksperimentalno liječenje tumora na mozgu potrebno 32 milijuna kuna.

“Za razliku od mojih drugih kuharica tiskat će se samo ograničeni broj knjiga i hvala brojnim ljudima koji su se javili u želji da pomognu Kiari. Od svake prodane knjige dio odvajamo za nju i plan nam je da barem uspijemo odvojiti 10.000 kuna. Rijetko vas nešto molim, ali ovaj put vas molim da ovu objavu dijelite u što većem broju kako bismo pomogli ovom anđelu” poručila je Helena na svom Instagramu predstavljajući svoju novu knjigu s blagdanskim receptima i humanitarnim karakterom.

Kako Helena detaljnije o svemu piše na svom blogu, Kiara je vesela i zaigrana curica, velikog srca i puna ljubavi za sve, a ove godine trebala je krenuti u prvi razred osnovne škole. Nažalost, krajem sedmog mjeseca dijagnosticiran joj je difuzni gliom središnje linije, visokog grada (gradus IV), a opaka i okrutna bolest joj je okrenula život naopako. Helena dodaje kako i sama dobro zna što je to borba za vlastiti život, i da je jednostavno morala pomoći kako god zna i umije. Za kraj dodaje kako je njezina nova knjiga s blagdanskim receptima ispunjena lijepim fotografijama i namijenjena je svima koji traže ideje za zdrave, slasne i ukusne kolačiće bez alergena u vrijeme blagdanskih druženja.

U njoj ćete tako naći recepte za famozne šubarica, bijele mađarice, londoner trokutiće itd. Također, namijenjena je svima koji žele uživati u tradicionalnim receptima s pupoljcima okusa i mirisa te žele izbjeći neugodne probavne simptome nastale nakon konzumacije rafiniranih šećera i brašna. U razdoblju od 12. do 26. listopada možete iskoristiti promo cijenu knjige kada je cijena kuharice na popustu, iznosi 120 kuna plus 25 kuna poštarine, a više detalja o hvalevrijednoj inicijativu za pomoć malenoj Kiari pronađite ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube