VIJEST

Preminula je Suzan Pitt, osebujna animatorica i slikarica

Njujorška umjetnica, animatorica, slikarica i dizajnerica preminula je u nedjelju ujutro u svom stanu u New Mexicu

O Suzan smo pisali prije točno dva tjedna kada je imala izložbu ručno oslikanih kaputa u Galeriji Kranjčar u sklopu ovogodišnjeg Animafesta. Suzan, koja je inače na prošlogodišnjem izdanju Animafesta dobila životnu nagradu, u sklopu aktualne izložbe ju je trebala i primiti, ali je zbog bolesti ipak javila kako neće biti prisutna u Zagrebu. O Suzaninoj smrti je obavijestila njena kći, Laura Kraning na Facebooku.

“O svojoj bolesti nije rado pričala, ali bi htjela da znate koliko ste joj svi značili”, napisala je Laura i dodala kako će se sprovod održati u Nashvilleu.

Animafest Zagreb

Podsjetimo, Suzan je u svojih 76 godina života stvarala slike koje je opisivala kao ‘vizualnu poeziju’, radila na psihodeličnim animiranim filmovima poput Joy Street i El Doctor te oslikavala kapute što je zapelo za oko brojnim umjetnicima poput Keitha Haringa, ali i kostimografkinji kultne serije Sex i Grad, Patriciji Field. I sama Suzan Pitt je u Njemačkoj radila kao kostimografkinja te je zaslužna što je format animiranog filma postao dio opere.

View this post on Instagram

Amazing exhibition @suzanpitt Hand painted clothing @galerija_kranjcar #donotmissthis #fashionart

A post shared by Loredana Bahorić (@loribah1) on

https://www.instagram.com/p/ByTB8z1B146/

https://www.instagram.com/p/ByS-NOjh5Hr/

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba