EMOCIJE

Pop zvijezda Halsey u emotivnom pismu otkriva kako je prošla kroz tri spontana pobačaja

Posebno je naglasila kako joj je sama mogućnost pobačaja spasila život

Nakon što je 24. lipnja Vrhovi sud SAD-a ukinuo pravo na pobačaj, na tisuće je žena, što kroz društvene mreže, što kroz medije, podijelilo svoje intimne priče. Među njima se našla i pop zvijezda Halsey, koja je u otvorenom pismu američkom Vogueu otkrila kako je do svoje 24. godine pretrpjela tri spontana pobačaja. A upravo zato što se toliko mučila da postane majkom, mnogi su je, piše, pitali, je li promijenila mišljenje o tome da pobačaj treba biti zakonski omogućen.

“Odgovor je čvrsto ne. Zapravo, nikad u to nisam bila sigurnija”, započela je. Dodala je kako su joj njezini pobačaji doslovno spasili život. “Svaka osoba zaslužuje imati pravo odluke kad će i hoće li prolaziti kroz to opasno iskustvo koje ti zauvijek mijenja život. U jednoj ću ruci, stoga, držati svog sina, a drugom se svom snagom boriti”, piše pjevačica. Nastavila je kako je nakon jednog od svojih spontanih pobačaja trebala ‘dodatnu’ njegu, što je blaži način da kaže kako je išla na kiretažu. “Bez medicinske intervencije, bila bih u opasnosti da dobijem sepsu. Tijekom zahvata sam plakala. Bojala sam se i osjećala sam se bespomoćno. Očajnički sam htjela okončati trudnoću koja mi je ugrožavala život”, pojasnila je.

Nakon svih prethodnih traumatičnih iskustva, pjevačica je na koncu u zadnjem tromjesečju svoje posljednje trudnoće, od straha da će joj se nešto loše dogoditi, prepravila i svoju oporuku. Pripremila se, piše, na najgore i sastavila detaljna uputstva za potencijalno doniranje organa. Sve se završilo sretno, porodom zdravog dječaka, ali svojim je pismom i htjela podsjetiti da za mnoge žene, kao i za nju samu u protekle tri trudnoće, to nije bio slučaj – a pobačaj im je bio jedini izlaz. Cijelo pismo možete pročitati ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube