In memoriam

Petar Grašo o odlasku prijatelja i mentora Olivera: ‘Otišao je čovjek koji je obilježio moj život’

Grašo je 1995. napisao za Olivera ‘Boginju’ i tako je, zapravo, započela njegova karijera

Glazbenik Oliver Dragojević imao je mnogo prijatelja na glazbenoj sceni, a ta prijateljstva su sačuvana u njihovim zajedničkim pjesmama.

Jedan od ljudi koji, kaže, duguje puno toga Oliveru je i naš glazbenik te kantautor Petar Grašo. On je na svom Instagram profilu objavio fotku dueta s Oliverom te ostavio dugaču poruku u kojoj je prenio sve svoje emocije.

‘Bez Olivera ja ne bih bio isti’

View this post on Instagram

Otišao je čovjek koji je obilježio moj život na gotovo svim nivoima. Prvi je prepoznao talenat u meni, prvi uzeo moju pjesmu kao šesnaestogodišnjaku i pokazao mi put put kojim idem i danas.O našim druženjima i druženjima s njegovim sinovima dok smo bili djeca mogao bih pričati dugo ali neka to ostane zatvoreno u mojoj riznici dragocjenih sjećanja. Bez Olivera ja ne bih bio isti. Bez Olivera nitko ne bi bio isti. Danas se odlomio onaj zadnji most koji je spajao dalmaciju s nekim drugim vremenom-vremenom pjesme, sunca, mora, mog djetinjstva i svega onoga što je on činio svojim glasom, nebeskim talentom, humorom i pojavom koja je postala "svakodnevno dobro ". Postoje u životu stvari koje jednostavno "postoje" i čine život životom – jutarnja kava, kiša, sunce, Oliver.. Od danas dalmacija više nije ista. Nakon Runjića, Arsena i Borisa na neku drugu binu preselio se i posljednji kralj…. Zbogom Oliver i hvala ti i budi miran … Ostavio si nam neprocjenjivo blago, a mi ćemo ga čuvati i dalje se hvaliti svima da smo te imali i da te imamo!

A post shared by Petar Grašo (@petargrasoofficial) on

“Otišao je čovjek koji je obilježio moj život na gotovo svim nivoima. Prvi je prepoznao talent u meni, prvi uzeo moju pjesmu kao šesnaestogodišnjaku i pokazao mi put put kojim idem i danas. O našim druženjima i druženjima s njegovim sinovima dok smo bili djeca mogao bih pričati dugo, ali neka to ostane zatvoreno u mojoj riznici dragocjenih sjećanja. Bez Olivera ja ne bih bio isti. Bez Olivera nitko ne bi bio isti.

Danas se odlomio onaj zadnji most koji je spajao Dalmaciju s nekim drugim vremenom – vremenom pjesme, sunca, mora, mog djetinjstva i svega onoga što je on činio svojim glasom, nebeskim talentom, humorom i pojavom koja je postala ‘svakodnevno dobro’.

Postoje u životu stvari koje jednostavno ‘postoje’ i čine život životom – jutarnja kava, kiša, sunce, Oliver… Od danas Dalmacija više nije ista. Nakon Runjića, Arsena i Borisa na neku drugu binu preselio se i posljednji kralj…. Zbogom, Oliver i hvala ti i budi miran … Ostavio si nam neprocjenjivo blago, a mi ćemo ga čuvati i dalje se hvaliti svima da smo te imali i da te imamo!”, stoji u poruci.

Sa 16 godina napisao ‘Boginju’ za Olivera

Inače, Petar je za Olivera kao tinejdžer napisao pjesmu ‘Boginja’, a Dragojević mu je tad, prisjetio se Grašo jednom prilikom, rekao kako je premlad da bi pisao tako stare tekstove. ‘Boginja’ je objavljena 1995. godine, a tad se stvorilo i prijateljstvo između njihovih obitelji i njih.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba