GLAZBA

Ovim jako slatkim spotom obilježen je rođendan velikog Freddieja Mercuryja

Petog rujna ove godine legendarni Freddie Mercury proslavio bi 73. rođendan

Kako bi i ove godine proslavili tu obljetnicu, režiseri Esteban Bravo i Beth David stvorili su emotivni animirani glazbeni video. Video je stvoren za pjesmu ‘Love me like there’s no tomorrow’, a spot je stvoren u suradnji s The Mercury Phoenix Trust koji se na globalnoj razini bore protiv AIDS-a.

Animirani video prikazuje dva muškarca koji se zaljubljuju unatoč tome što im ističe vrijeme zbog bolesti koja se širi po njihovim tijelima. Novi video za pjesmu iz 1985. pridaje počast Freddiejevom životu i nasljeđu te je zapravo prikaz kratke priče o tome koliko snagu ima ljubav. Također, ukazuje na važnost daljnje borbe protiv AIDS-a.

Autori videa su za Udiscovermusic izjavili kako su htjeli da spot bude iskren, hrabar i prekrasan. “Nismo željeli ispričati samo priču o ljubavi dva muškarca već o povezanosti i nevjerojatnoj snazi koju ljubav ima u trenucima u kojima se prelazi preko straha i nerazumijevanja. Željeli smo ispričati priču koja je relevantna za Freddiejev život, ali ne i eksplicitno o njemu. Kriza AIDS-a 1980-ih ogroman je dio LGBT+ povijesti, i to je nešto s čime smo znali da treba pažljivo postupati. Željeli smo proslaviti pobjedu. Upornošću, snagom i ljubavlju naši likovi ne samo da preživljavaju, već i zajedno žive dugo i zdravo.”

Ova pjesma je dio Freddiejeve samostalne kolekcije koja će biti objavljena 11. listopada u čitavom svijetu.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba