VJENČANJA

Organizaciju smo prepustili drugima i doslovce postali gosti na vlastitom vjenčanju

Karla iz Karlovca i Tomislav iz Splita upoznali su se u Zagrebu, a s nama su podijelili crtice i lijepe fotke s vjenčanja

More je onih koji su zbog pandemije koronavirusa otkazali ili barem odgodili svoje vjenčanje. Neki su ga tek tada počeli i planirati pa su odmah znali i da će se ono odviti tijekom pandemije. Karla i Tomislav jednu su od onih koji su bili svjesni toga od samih zaruka pa su planove od početka i prilagodili neizvjesnom razvoju situacije. “Vjenčanje je stoga bilo planirano za 31. srpnja na otvorenom s pedesetak uzvanika uključujući najužu obitelj i najbliže prijatelje. To nam je pružilo priliku da se okrenemo manje tradicionalnom formatu vjenčanja, pa smo, naprimjer, posluženu večeru s unaprijed određenim rasporedom sjedenja zamijenili švedskim stolom i lounge ugođajem. Početna ideja je bila da zabava bude opušten, jednostavan, ali i drugačiji spoj Dalmacije i središnje Hrvatske”, govori Karla.

Dalibora Bijelić

Odabrali su Bistro Kastel unutar Starog grada Dubovca u Karlovcu koji je bio idealna lokacija za takvu proslavu. “Stari grad Dubovac pruža jedinstvenu kombinaciju pogleda na Karlovac, eksterijera oko samog dvorca i prostora atrija dvorca za samu zabavu. Taj savršen ambijent je upotpunjen raznolikim jelovnikom koji je u ovoj prilici bio prilagođen kroz spoj tradicionalne kuhinje juga i središnje Hrvatske uz dodatak međunarodnih specijaliteta, izvrsnim slasticama također prilagođenim našim željama za ovu priliku uključujući vegansku tortu bez glutena napravljenu po prvi put za ovu prigodu, te beskrajno ljubaznim osobljem koje nam je uljepšalo večer.”

Dalibora Bijelić

Ono što je posebno zanimljivo je to da su glavni dio organizacije prepustili Karlinom ocu koji je svojim idejama nadopunio njihovu ideju, savršeno uskladio sve želje i potrebe svih generacija, dogovorio cijeli program i nadmašio sva očekivanja. Članovi obje obitelji, kumovi i prijatelji su preuzeli mnoštvo obaveza i organizacijskih detalja, osobito svih onih koje su se obavljale nekoliko dana prije vjenčanja. “Mi smo tako postali gosti na vlastitom vjenčanju. Nismo znali ni za izvođače niti za govore kumova, a ni za mnoga druga iznađenja. Osobito smo zahvalni gospodinu Željku, vlasniku Bistroa Kastel koji je izašao u susret svakoj ideji i Adeli Mese za besprijekornu koordinaciju i dekor koji je savršeno nadupunjavao Bistro Kastel.”

Nadovezujući se na ideju jednostavnog i drugačijeg spoja Dalmacije i središnje Hrvatske, odabrali su sadnice ružmarina umjesto rezanog cvijeća, lampice i svijeće. Njihov idealan tim koji je učinio ovaj događaj savršenim upotpunila je Dalibora, (@dalibora_bijelic_photography) čije će im fotografije zauvijek biti podsjetnik na predivne trenutke. “Njen jedinstveni pristup nam je omogućio da prevladamo neopravdani strah od fotografa i naposljetku, se dobro zabavimo.”

Dalibora Bijelić

Obred vjenčanja se održao u Nacionalnom svetištu Sv. Josipa, nedaleko od Starog grada Dubovca. “Mons. Antun Sente ml. nas je oduševio od prvog susreta svojom neposrednošću, ali i osobnim pristupom prema nama koji će nam ostati u sjećanju po personaliziranoj i inspirirajućoj propovijedi. Nakon obreda, druženje smo započeli uz koktele, flying buffet i voće na obronku ispred Starog grada.”

Nakon toga je uslijedila večera u atriju dvorca i zabava uz nastup Marka Tolje, vrhunski wine tasting koji je organizirao Tomislavov stariji brat, govore kumova i vatromet. “Swingers band nas je rasplesao, a nastavili smo uz DJ-a i mješavinu stranog i domaćeg dance-a i pop-a ’90-ih i 2000-ih.”

Dalibora Bijelić

Uzvanike su zamolili za odjeću u boji, dok su Karla i Tomislav od početka slijedili ideju da je udobna odjeća ključna za opuštenu atmosferu. “On je takav stav podijelio sa svojim roditeljima koji su ga sutradan odmah iznenadili dvodijelnim bež odijelom, idealnim za ljetno vjenčanje. Ja sam izabrala jednostavnu vjenčanicu s otvorenim leđima u ateljeu Ivane Sladić. Vjenčanica je bila pravi pogodak za samo vjenčanje jer sam neometano plesala. Preinaka iz vjenčanice u haljinu je planirana u dvije etape: prvo, u dužu večernju haljinu, zatim u midi.” Karla i Tomislav su ponajprije htjeli lounge ugođaj uz opuštenu atmosferu, a sve s ciljem poticanja druženja. Početna ideja je bila da zabava bude opuštena, jednostavna i drugačija i to su uspjeli postići.

Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  
Dalibora Bijelić  

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba