VJENČANJA

Ne znamo što nam je ljepše na ovom vjenčanju. Romantične fotke, prstenje s Etsyja ili haljina s Asosa

Marija i Damir imali su intimno vjenčanje u Međimurju u lipnju

Mladi par iz Međimurja, Marija i Damir, vjenčali su e u intimnom okruženju početkom lipnja ove godine. Planirali su vjenčanje na nekoj udaljenijoj lokaciji, no s obzirom na pandemiju koronavirusa ipak su odlučili ostati na poznatom teritoriju.

“Kad smo pričali o vjenčanju, dogovor je bio da ono bude malo, intimno i jednostavno. Maštali smo o vjenčanju na nekoj udaljenoj lokaciji, samo mi ili kumovi s nama. U obzir su dolazile lokacije na koje smo rado putovali ili smo ih namjeravali obići. Jedna od njih bila je Italija, naročito Ligurija gdje zadnjih godina ljetujemo i aktivno provodimo odmor, no sam proces dobivanja dozvola i organizacije činio nam se kompliciran i naporan. Vjenčanja u inozemstvu su ipak iziskivala i više dokumentacije i truda tako da smo taj obred odgađali jer smo oboje ležerni i nimalo tradicionalni. Početkom godine odlučili smo da ćemo ove godine to i zakonski riješiti i slučajnim odabirom datum je pao na 6. lipnja. Nismo bili sigurni hoće li to biti na nekom putovanju ili neka skromnija ceremonija u jednom od naših gradova.

Kako je krenula manija s koronavirusom zapravo smo lagano odustajali od ideje putovanja, a privlačila nas je ideja idealnog izgovora za intimniji obred na kojem će biti tek naši roditelji, braća i sestre te kumovi. Kraj 4. i početak 5. mjeseca ujedno je i donio nadu da bi se intimna ceremonija mogla povezati s večerom u nekom lijepom restoranu jer su svi termini proljetnih vjenčanja polako otpadali. Dogovor je pao u jednoj večeri, Čakovec, moj teritorij, zbog lijepog i bajkovitog mjesta vjenčaone, u dvorcu i u parku”, ispričala nam je Marija.

Sara Murk

Najviše pažnje privukla nam je njena vjenčanica koja je djelovala kao da ju je nabavila u nekoj vintage trgovini. “Ja zapravo nisam nikada puno razmišljala o vjenčanicama, a nekako se nisam vidjela u bijelom i klasičnom. Obožavam estetiku 20-ih i 30-ih godina pa sam slučajno naletjela na jednu haljinu u stilu The Great Gatsbyja na Asosu i odlučila da ispunjava sve kriterije za moju vjenčanicu. Bila je povoljna, neobična i siva. Vjenčano prstenje pronašli smo na Etsyju, izradila ih je grčka umjetnica te smo na taj način zadržali svoju filozofiju podupiranja malih obrtnika, a uz to smo dobili povoljno i neobično prstenje. Večeru smo dogovorili u restoranu Terbotz te smo u blizini organizirali smještaj za naše goste. Bilo nas je 12. Čitav taj vikend izgledao je kao odmor i druženje uz puno smijeha, druženja i bicikliranja. Tjedan prije toga vremenska prognoza najavljivala je oluju i kišu, da bi na kraju dan bio sunčan i ugodan. Sve je prošlo onako kako smo se nadali, jednostavno, brzo i s dozom našeg humora.”

Mariju i Damira kod matičara i na sessionu prije proslave snimila je Sara Murk. Ona je međimurska fotografkinja koja se već nekoliko godina bavi fotografiranjem vjenčanja, a o kvaliteti njezinog rada dovoljno govori i činjenica da joj je nekoliko fotografija objavio talijanski Vogue. Sara je nesebično podijelila fotografije Marije i Damira s nama, a kako je izgledao cijeli session pogledajte u nastavku.

Sara Murk
Sara Murk

Sara Murk
Sara Murk
Sara Murk

Sara Murk
Sara Murk
Sara Murk
Sara Murk
Sara Murk

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba