DRUŠTVENE MREŽE

Nakon tragične priče i gubitka kćeri, otac je pokrenuo projekt s ciljem zaustavljanja nasilja nad ženama

Buck Blodgett iz Wisconsina je nakon teške životne priče osnovao projekt s ciljem obustavljanja nasilja nad ženama

Nakon što je izgubio 19-godišnju kćer Jessie koja je bila silovana i ubijena, Buck Blodgett borio se s teškim pitanjima kroz koja prolaze roditelji koji su izgubili dijete. Ovakve priče su u SAD-u sve češća pojava i ukazuju na veliki problem nasilja nad ženama.

Blodgett je želio ispričati njenu priču kroz nadu i pozitivnu promjenu. Kako bi očuvao sjećanje na nju i pretvorio mržnju i zlo u nešto lijepo, osnovao je projekt Love>Hate. Ovaj pokret za cilj ima obustaviti nasilje nad ženama i poticati sve da biraju ljubav prije mržnje. Imao je potrebu govoriti u njeno ime i dati poseban smisao njenom životu te tragediju pretvoriti u nešto dobro.

Za Scary Mommy ispričao je kako je nakon napada na svoju kćer shvatio koliko je život kratak i lomljiv. “Imao sam slomljene kosti, razorene veze, uništene snove, slomljeno srce, kao svi mi. Ali ova bol je bila stotine puta jača od svih ostalih.”

Projekt Love>Hate aktivan je na Instagramu na kojem se objavama prepričava Jessiena priča, ali i potiče ostale da podijele svoje priče. Osim toga želi pripremiti zajednicu da zajedno rade na tome da se obustavi nasilje nad ženama te pomaže ožalošćenim roditeljima u teškim trenucima.

Projekt je do sada povećao pozornost o nasilju nad ženama u 52 grada u SAD-u, a i stvoreno je 14 modela projekata za zajednicu u okrugu Washington s istim ciljem. Glavni cilj projekta Love>Hate je dobiti učinkovit model do 2020. godine koji će drastično smanjiti nasilje nad ženama u okrugu Washington i okolici, kao i povećati pozornost u ostalim gradovima i državama.

Glavna misao je da se zagovaraju promjene, ali i biva upravo ta promjena. Neopisivo je teško nakon tragedije ponovno pronaći sreću, ali borba za pravdu može dovesti do tog cilja.

View this post on Instagram

The next time your friend says something misogynistic, try, “Dude, it’s 2019. We don’t do that anymore.” By using “we” instead of “you,” the guy will feel less ostracized. If his group sends a clear message about collectively opposing comments and jokes that demean and insult our girls, hopefully he will change his behavior to fit in with his friends. . #WhatMenCanSay #NotCoolMan #StepUp #EndTheSilence #LoveNotHate #LoveIsGreaterThanHate #TheLoveIsGreaterThanHateProject #LIGTH #StopTheViolence #ForJessie #RememberJessie #NoMoreViolence #HealthyMasculinity #StopViolenceAgainstWomen #MenAgainstViolence #MenAgainstRape #FeministMen #BalanceForBetter #EndDomesticViolence #EndViolenceAgainstWomen #ChooseLove #MensWork #StopSexism #NoViolence #GenderEquality #Survivor #Healing #Trauma #EndMisogyny

A post shared by The LOVE>hate Project (@lovegreaterthanhateproject) on

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube