CELEBRITY

Nakon niza optužbi za silovanje i fetišizam, Armie Hammer prijavio se u kliniku za oporavak

Od ožujka se skrivao na Kajmanskim otocima, a sada je viđen kako ih napušta

Glumac Armie Hammer viđen je 29. svibnja kako napušta Kajmanske otoke na kojima se skrivao od 18. ožujka kada je optužen za silovanje, a nakon čega su u javnost između ostalog isplivali strašni detalji o njegovim kanibalističkim sklonostima. Hammer je, piše Vanity Fair, viđen na aerodromu Grand Cayman sa suprugom Elizabeth Chambers kojoj se navodno obratio za pomoć i njihovom djecom. Od tamo je otišao u kliniku na Floridi u kojoj će liječiti svoju ovisnosti o drogi, alkoholu i seksu, a navodno je obećao ostati u klinici dok se sasvim ne izliječi.

Otkrivanje Hammerovih zločina počelo je tako što su se na Instagram profilu @houseofeffie počeli pojavljivati screenshotovi poruka koje je navodno slao anonimnoj ženi u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Ista ga je žena kasnije optužila za silovanje koje je trajalo četiri sata, a u početku se predstavljala samo kao Effie. Upravo su se u tim porukama mogle iščitati njegove maštarije o spomenutoj seksualnoj dominaciji, kanibalizmu i ispijanju krvi.

SVE JE VEĆI BROJ ŽENA POČEO ISTUPATI SA SLIČNIM ISKUSTVOM

Poruke objavljene početkom siječnja ove godine su, posve očekivano, postale viralne, a na istom su Instagram profilu počela nicati i svjedočanstva drugih žena. Na jednom od storyja, Effie piše kako joj se javio niz istraumatiziranih žena, od kojih su neke morale potražiti i pomoć liječnika, i kako su u konačnici zajedno odlučile da je dosta šutnje. Osim toga, naglašava, nisu željele dopustiti da se ono što se dogodilo njima dogodi još nekoj ženi. Kako bi pokušala uvjeriti javnost da su prikupljene poruke doista njegove, Effie je krenula objavljivati nikad viđene fotografije glumca iz privatne arhive, no njihova autentičnost također još uvijek nije provjerena. Ipak, kako optužbe na njegov račun nisu prestajale pristizati, Hammer se suočio i s prvim posljedicama.

Već je 13. siječnja objavljeno da neće igrati dogovorenu glavnu ulogu u filmu Shotgun Wedding s Jennifer Lopez, a sam je Hammer izjavio kako to nipošto nije zato što priznaje optužbe, već zato što u takvoj klimi ne može ostaviti svoje dvoje male djece te otići na višemjesečno snimanje. Njegov je desetogodišnji brak s Elizabeth Chambers puknuo netom prije izbijanja skandala, a unatoč tome što ona isprva slučaj nije komentirala, kasnije je na Instagramu objavila dugački post u kojem piše da je shrvana i šokirana svim saznanjima, da je nevjerojatno koliko toga nije znala i o koliko se toga tek treba educirati.

S Elizabeth Chambers na eventu u Los Angelesu, studeni 2019.
David Livingston/Getty Images/AFP

BIVŠE PARTNERICE STALE SU UZ ŽRTVE

Osim toga, istaknula je i da će nastaviti pažljivo slušati sve žrtve. A Chambers nije jedina bivša partnerica koja je odlučila komentirati optužbe; Courtney Vucekovich rekla je kako joj je Hammer jednom prilikom rekao da joj želi iščupati rebro, ispeći ga na roštilju i pojesti, a istupila je i Paige Lorenze koja je također podijelila potresne poruke glumca koji joj piše da je želi pretvoriti u svoju ropkinju.

Glumčev je odvjetnik, Andrew Brettler, sve navode bivših partnerica odbacio kao lažne, no Hammeru su u međuvremenu otkazna dva velika projekta na kojima je trebao raditi, uključujući onaj o nastanku kultnog filma Kum. Uz to, napustili su ga i najbliži suradnici, a ostao je i bez agencijskog zastupništva. Nakon svih ovih događaja, uslijedilo je i pretraživanje njegovih starih intervjua, pa su tako pojedinci objavljivali dijelove u kojima je govorio da bi najradije na večeri ugostio pisca Marquisa de Sadea poznatog po nasilnom erotskom sadržaju, opisivao se kao dominantan ljubavnik koji voli povlačenje za kosu ili vrat, a pričao je i kako je bio s djevojkom koja ga je tijekom seksualnog odnosa pokušala ubosti mesarskim nožem, što mu nije bilo dovoljno da je ostavi.

POLICIJSKA ISTRAGA SLUŽBENO JE OTVORENA

Policija je za portal Insider potvrdila da je u tijeku i službena istraga zbog optužbi Hammera za silovanje, ali nije poznato je li ju potaknula konferencija za medije u kojoj je Effie, sada identificirana kao 24-godišnja Europljanka Efrosina Angelova, uz pomoć svoje odvjetnice, slavne Glorije Allred, iznijela još detalja o prirodi njihovog odnosa, a onda i spornim događajima. Glumčev je odvjetnik ponovno odbacio sve optužbe i najavio da će njegov klijent biti prisiljen raskrinkati Effine pervezne preferencije o kojima mu je pisala, dodavši kako je istina na njihovoj strani. Kako će se situacija razvijati nakon Hammerovog odlaska u kliniku za rehabilitiaciju tek ćemo vidjeti.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba