VIJEST

Najljepši dom ponekad krije ružnu istinu, snažna je poruka nove Ikeine kampanje koju svi dijele

Ikea je pokrenula hvalevrijednu kampanju pod nazivom ‘Siguran dom je bolji dom’ na koju biste trebali obratiti pozornost

“I najljepši dom ponekad krije ružnu istinu” poruka je na Ikeionom vizualu koji je jučer osvanuo na njihovom službenom Instagram profilu i potaknuo mnoge da ga podijele na svom profilu – jer poruka je jasna. Naime, kako poručuju iz ove švedske robne kuće, ravnopravnost je za njih temeljno ljudsko pravo i zato su predani stvaranju što ravnopravnijeg društva. Naime, od 2018. godine u Hrvatskoj provode kampanju kojom žele javnost dodatno osvijestiti o važnosti jednakih prilika za zapošljavanje i napredovanje, jednakih plaća i ravnopravne zastupljenosti žena i muškaraca na svim pozicijama. Prošle su se godine počeli baviti i ravnopravnošću kod kuće, i to u području podjele kućanskih zaduženja i odgoja djece.

View this post on Instagram

A post shared by IKEA Hrvatska (@ikeahrvatska)

Ove godine, poručuju, žele poduzeti još odvažnije korake. “Svjesni smo kako je nasilje oduvijek bilo društveni problem, no pandemija i posljedice karantene doprinijele su dodatnoj eskalaciji. Kao tvrtka koja je predana stvaranju boljeg svakodnevnog života za što veći broj ljudi i zajednice u kojima poslujemo, osjećamo potrebu i odgovornost da djelujemo” poručuju iz kuće Ikea.

Zato u povodu 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama provode kampanju ‘Siguran dom je bolji dom’. Smatraju kako je nasilje nad ženama nasilje nad čitavom obitelji, a dom čini nesigurnim za sve. Stoga vizuali u njihovoj kampanji, poput ovog u članku, otkrivaju prostorije u domu u kojima se naoko sve čini u redu, osim jednog detalja koji sugerira kako se ondje ipak događa nešto loše. Uz osvještavanje o nasilju, pružat će, poručuju iz Ikee, i podršku žrtvama obiteljskog nasilja. Više o svemu možete doznati ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba