EMOCIJE

Kristen Bell je izvor genijalnih savjeta. Sad ima jedan koji bi vam mogao olakšati razgovor s klincima

Treba im objasniti zašto ih nešto pitamo, a ne ih naprosto pitati

Iako je slavna glumica, Kristen Bell sa svojom djecom prolazi svakakve situacije baš kao i svi roditelji. Zato je nedavno otkrila kako izvući informacije iz djece o tome kako im je bilo u školi, vrtiću ili jednostavno kako ih naučiti da vam ispričaju kako su proveli dan, jer oni sami od sebe to sigurno neće napraviti.

Ako imate dijete koje ide u školu, onda vam je ova priča već poznata. Nakon što je dijete došlo doma, pitate ga ‘Kako je bilo u školi?’, a onda se susretnete sa šutnjom ili kratkim odgovorom ‘dobro’, nakon kojeg se bace na kauč pred televizor. Kako biste pridobili dijete, Bell je otkrila izuzetno jednostavnu metodu koju koristi s kćeri Lincoln i Delte.

Sve im objasnite

”Djeca, naravno, ne žele pričati o svom danu jer žele živjeti u trenutku – ne žele živjeti u prošlosti. Tako sam došla do rješenja koje funkcionira za našu obitelj. Sve što tražim i zahtijevam od svoje djece da naprave u životu, objasnim im prvo i kažem zašto”, kaže Bell. Zvuči jednostavno dovoljno, zar ne?

Bell i suprug Dax Shepard informacije od svojih kćeri izvlače na nevjerojatno sladak način. ”Znaš li zašto vas pitamo o vašem danu? Pitam vas o vašem danu i pitam tatu o njegovu danu jer smo odvojeni nekoliko sati i pitam se kako se osjećate. Možda ste danas doživjeli nešto o čemu želite razgovarati. Također zato što sam zainteresirana, a to nam daje priliku da se ponovo povežemo jedni s drugima. Zato se ljudi međusobno pitaju kako su proveli dan. To također čini drugu osobu sretnom i cijenjeno. Lijepo je pokazati da voliš nekoga”, kaže Bell.

Jer, ponekad djeca čuju toliko raznih naredbi od nas odraslih tijekom dana da im sve postaje jedan veliki bijeli šum. Naredbe poput ‘operi zube’, ‘spremi svoje igračke’, ‘idi u krevet’… Djeca ih onda često ignoriraju jer im samo dajemo naredbe bez ikakvog konteksta ili objašnjenja. Ali, ako im objasnimo, oni će se otvoriti.

”Oni tada shvaćaju da to nije samo obvezno i ​​dosadno pitanje, već da iza toga postoji značenje”, kaže Bell čije dvije male djevojčice daju puno izvješće, pa čak i pokazuju interes za ono što im mama cijeli dan radi. Jer i mame su osobe koje imaju svoj život, a to djeca često zaborave.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube