VIJEST

Koja divna slika. Matthew McConaughey podijelio je 800 obroka vatrogascima koji gase požare u Kaliforniji

U Južnoj Kaliforniji vatrogasci gase požare, a Matthew McConaughey i njegova organizacija pomažu im zdravim obrocima

Matthew McConaughey jedan je od onih poznatih ličnosti koji često voli davati, pomagati i omogućiti drugima ono što si ne mogu priuštiti sami. Od 2016. godine je kreativni direktor tvrtke Wild Turkey koja organizira dobrotvornu kampanju With Thanks s ciljem očuvanja zaštićenih vrsta životinjske i biljne populacije. Jedan od njegovih posljednjih pothvata bio je početkom studenog u Južnoj Kaliforniji gdje brojni vatrogasci svakodnevno rade na zaustavljanjima požara u tom području. Matthew i njegov tim pripremili su i isporučili 800 obroka od puretine u više od 20 vatrogasnih zajednica koje rade na gašenju požara.

Ovu akciju održavaju na godišnjoj razini u suradnji s organizacijom Operation BBQ Relief. Osim podjele prvih 800 obroka pomogao je pripremiti još njih 800 koji su namijenjeni za skloništa za beskućnike u području zahvaćenom požarima. Prve godine akcije podijelili su oko 4.500 purica stanovnicima Lawrenceburga u Kentuckyju.

Anna Webber/Getty Images for Wild Turkey

“Činjenica da mogu omogućiti obroke muškarcima i ženama koji riskiraju svoje živote, čast je za mene, Jimmyja i Eddieja Russella. Zahvalni smo što smo danas ovdje i što možemo reći hvala, obratiti pozornost na probleme i nadamo se da ćemo nadahnuti druge da se uključe i pomognu u svojim zajednicama.”, izjavio je obraćajući se medijima. Organizacije će kroz studeni i prosinac nastaviti dijeliti obroke u Dallasu, New Orleansu i Chicagu.

Osim što je aktivno uključen u ovu akciju, važno je napomenuti kako su McConaughey i njegova supruga Camila Alves osnovali Just Keep Living, neprofitnu organizaciju koja osnažuje i educira srednjoškolce pružajući im potrebna sredstva za aktivan i zdrav život. Za sada su pomogli više od 2.500 učenika u 37 škola. Usput, Matthew McConaughey je prije dva dana otvorio službeni Instagram profil koji možete zapratiti ovdje.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba