VJENČANJA

Kako smo umjesto velikog vjenčanja iz snova, dobili savršenu malu ceremoniju u Maksimiru

Marta i Martin oženili su se nedavno, tijekom pandemije koronavirusa

“Naš planirani datum je bio 9. svibnja 2020., trebali smo se vjenčati u crkvi sv. Katarine na gornjem gradu, a svadbena večera je trebala biti u Mimari za 200 ljudi”, priča nam Marta o onome što je trebao biti savršen dan za nju i njenog sadašnjeg supruga Martina. “Imali smo sve organizirano, bend, fotografa, snimatelja. Sve pozivnice smo taman podijelili zadnji vikend prije karantene, i tada se još sve činilo okej, a onda se sve zatvorilo.”

Zatim je Zagreb pogodio potres, a uskoro su uvedene i propusnice i Marta i Martin do samog kraja nisu znali što će učiniti. “Tjedan dana prije planiranog datuma Vlada je najavila ukidanje propusnica 11. svibnja, pa smo odlučili pomaknuti vjenčanje na 16. svibnja. Taj tjedan je već sve bilo otvoreno i mogla sam ići na šminkanje i frizuru (koje nikada nisam otkazala). Vjenčanje je bilo u crkvi sv. Jeronima na Maksimiru, a večera nakon toga u privatnom prostoru. Sve je na kraju bilo prekrasno intimno i u skladu s mjerama. Bilo je 40 ljudi, mladenci, kumovi i najbliža obitelj. Bilo je odlično i romantično jako smo sretni što smo se odlučili vjenčati u svibnju i ne odgađati vjenčanje zbog korone.”

Matija Vuri/Ladies&Gentlemen

Posebna je bila i odjeća koju su nosili. “Vjenčanica je šivana po mjeri kod moje dugogodišnje krojačice. Htjela sam šivati jer mi je bilo važno da bude prirodni materijal, 100 posto svila i čipka. I mogu reći da je financijski isplativije nego kupovina ili najam vjenčanica. Odijelo je naručeno sa Suit Supplyja, stranice koja izrađuje custom made odijela, moguće je izabrati materijal, boju, kroj, dugmad… htio je klasično odijelo s odmakom, pa je izabrao tamnozeleni materijal.” Za njihov ih je veliki dan snimio Matija Vuri, fotograf poznatiji pod imenom Ladies & Gentlemen Weddings, a fotke koje je snimio zbilja savršeno prenose tu intimnu atmosferu koju su mladenci na kraju dobili. Koliko sjajno to izgleda uvjerite se u nastavku.

Matija Vuri/Ladies&Gentlemen
Matija Vuri/Ladies&Gentlemen
Matija Vuri/Ladies&Gentlemen
Matija Vuri/Ladies&Gentlemen
Matija Vuri/Ladies&Gentlemen
Matija Vuri/Ladies&Gentlemen
Matija Vuri/Ladies&Gentlemen

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba