TEHNOLOGIJA

Cijepili ste se protiv korone? Super. Obavezno si to dodajte na profil dejting aplikacije

Pojavom pandemije pravila igre su se promijenila, pa tako i u sklopu dating aplikacija. Trenutno je bitno jeste li se cijepili

Dejting aplikacije nisu nikakva novost, ali u sklopu njih svako malo svjedočim nekim novim fenomenima, trendovima ili implementiranim aktualnostima. Kako biste pronašli svoj savršeni par, na to će uvelike utjecati i vaša dobro izrađena biografija uz pomoć koje ćete drugoj strani dati uvid u to kakva ste potencijalno osoba i jeste li ona osoba koju biste vi ili taj netko želio upoznati. No, vrijeme pandemije u cijeli taj svijet virtualnih ljubavi, posebice kad je u pitanju pronalazak partnera, unijelo je neke izmjene. Naime, jedna od trenutno bitnijih stvari koji možete dati do znanja o sebi jest i činjenica jeste li se cijepili protiv Covida-19. Naime, segment u kojem korisnik aplikacije upisuje podatke o sebi u fokus stavlja upravo cjepivo, pa tako neki odmah rado daju do znanja da su cijepljeni, bilo tekstualno ili pak emojijem šprice čime se da naslutiti da je osoba cijepljenja protiv koronavirusa.

Neke aplikacije i platforme posvećene pronalasku savršenih partnera otišle su korak dalje, pa u svojim online upitnicima kod slaganja profila i uparivanja imaju i pitanju: planirate li se cijepiti ili ne, što je postala još jedna potencijalno kompatibilna stavka između udvarača. Mnogi stručnjaci na tu temu komentiraju kako je uvođenje tog pitanja zapravo mudro jer bi moglo pomoći da se neke stvari ipak vrate na staro s obzirom na to da ljudi trenutačno žive u strahu od bliskosti, a izjašnjavanje o cijepljenju smatraju i sasvim uobičajenom tehnikom sparivanja istomišljenika, baš kao i kad se primjerice ideološki opredijelite ili pak iznesete neki svoj drugi stav o nečem. Osim toga, eksperti dodaju i kako na ovaj način dajete ujedno i sliku koliko promišljate o svom zdravlju, ali i zdravlju okoline. Iako mnogi korisnici smatraju, kako piše Rafinery29.com da će ovo biti prolazan trend, izjašnjavanje o tome jeste li cijepljeni ili niste, mnogi zasad gledaju kao nužnost online dejtanja.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba