GIRL POWER

Ira je cijelo djetinjstvo bila princeza, a Rita je bila prava kulerica. Danas su zamijenile uloge, a mnogi ne vjeruju da su sestre

Mnogima je teško povjerovati da su Rita i Ira Rumora sestre. Našla sam se s njima na kavi da provjerim zašto je to tako

Imam sestru koja je godinu i sedam mjeseci starija od mene. I dok neki kažu da smo iste, mnogi to uopće ne primjećuju, ali na kraju uvijek povjeruju da smo sestre. Kod Rite i Ire to nije slučaj. Iako je razlika među godinama jako mala, nešto više od jedne kad ih vidite ne slutite da su u obitelj. Rita je visoka stasita plavuša, Ira je vitka crnka s pramenovima u boji petroleja.

Rita ima tek nekoliko sitnih tetovaža dok je Ira puna onih nešto konkretnijih. Rita ima maltezera, Ira ima mješanca. Ira se vraća s noćnih izlazaka kad se Rita budi za posao, a stil odijevanja im je apsolutno različit. Otkrivaju mi kako je zapravo Ira cijelo djetinjstvo bila princeza dok je Rita bila prava kulerica. Dovoljan razlog da se nađemo na kavi i malo popričamo o različitostima

IRA JE MODNA DIZAJNERICA, A RITA SE BAVIM MARKETINGOM

Aleksandar Selak

Rita počinje kako je njezin prvi izbor fakulteta bio Pravni uz koji je vrlo brzo počela raditi pa ga je bacila u drugi plan. “Naša mama je odvjetnica i to mi se činilo kao logičan korak, bez obzira na to što me molila da odaberem nešto drugo”. Danas ima 28 godina, bavi se marketingom i oglašavanjem te je osnivačica brenda MagMe. Rastura na društvenim mrežama i nije mi teško povjerovati da je to ono u čemu iskreno uživa. “Moj put razvio se zapravo na Instagramu koji sam otvorila kada se pojavio u Americi, bila sam baš u to vrijeme kod brata. Jako volim modu i beauty i to sam objedinila na jednom mjestu”.

Ira će uskoro napuniti 27 godina i trenutno je apsolventica na Tekstilno tehnološkom fakultetu, a paralelno razvija svoj modni brend. “Nisam još točno odredila kakav, ali mi je ideja da izrađujem odjeću isključivo po mjeri i da sa svojim klijentima stvorim dobar kompromis između ideja i želja.” Ističe kako najviše voli donje rublje, bluze i haljine, a osim razvijanja brenda povremeno se bavi kostimografijom, šije po narudžbi i radi covere za bendovske albume.

ODRASTANJE S BRATOM i SVIM RAZLIČITOSTIMA

Aleksandar Selak

Rita i Ira imaju i brata Roka koji je s 19 godina preselio u Ameriku. Sada ima 29 godina, živi u Chicagu i studira povijest umjetnosti. “Vrlo vjerojatno će se opet vratiti živjeti u New York, a Ira i ja smo bile kod njega prije dvije godine, to nam je ujedno bilo i jedino zajedničko putovanje”, govori mi Rita. Otkrivaju da su svi troje išli u iste škole, a družili su se po fazama. “Roko i ja imamo sličan smisao za humor, a Rita se više družila s njim i njegovim društvom”, priča Ira. “Ma ne, uvijek je bilo Roko i Ira protiv mene i mame”, govori mi Rita i uz smijeh zaključuju obje da je tu bilo raznih kombinacija i da je možda vrijeme da se sada malo urote protiv Roka.

“Nismo se baš družile dok nismo odrasle, definitivno nemamo ništa zajedničko, ali fakat ništa osim jutarnje kave. Ok, imamo istu tetovažu mjeseca na zapešću, obje volimo uzorke i komplete kada je u pitanju odjeća”, otkriva mi Rita, a Ira dodaje kako je zanimljivo to što je Rita uvijek bila totalna kulerica, a ona je princeza. “Zamisli kakav obrat danas, negdje smo zamijenile uloge, ja sam prešla na alternativnu stranu, a Rita na finiju”.

Za vrijeme škole trenirale su svašta, Riti je najbolje ležao tenis, a Ira je obožavala gimnastiku i odbojku. “Baš razmišljam da si kupim odbojkašku loptu”, kaže Ira, a Rita dodaje kako ju je uvijek živciralo to što Ira upisuje sve sportove na koje je išla i ona. “Ja sam bila ful visoka pa sam upisala košarku, a Ira je bila niska, no to je nije spriječilo da to učini”, uz smijeh govori Rita.

IRA JE UVIJEK VOLJELA ŠOKIRATI

Aleksandar Selak

“Ira je uvijek voljela šokirati, sjećam se kad je mama otišla na tri tjedna u SAD kada se brat selio, a ona je organizirala tulume života. To su mi bila tri najgora tjedna, ja odem na kavu oko 19 i vratim se za koji sat, a u stanu cijela njezina generacija, cijela moja generacija i generacija brata. Sjećam se, srela sam čak i svog tadašnjeg dečka i pitala ga što ondje radi na što je on odgovorio kako je Ira svima javila da je tulum”, prisjeća se Rita. Stalno je izbacivala njezinu ekipu iz stana, a za mamu kaže da je više poput Ire i da je nju uvijek kužila bolje. “Ira obrije pola glave i dođe kući, ja u šoku opet telefoniram mami, a onda veli da joj pofotkam. Tako da ja nisam tu mogla ništa, a kad sam mamu pitala da prvi put odem na francusku manikuru ona nije imala pojma o čemu se radi”, završava Rita.

I danas im se životni stilovi razlikuje, Rita puno radi i uglavnom prati sva događanja vezana uz posao, a Ira je raspoložena za kućne tulume, koncerte i sva događanja koja imaju veze s dobrom glazbom. To je drajva i društvo su joj većinom glazbenici koji imaju svoje bendove. “Ja dolazim doma u 5, a Rita se tada skoro budi za posao. Mislim što je manje razlika u godinama to je teže, osim ako niste iste. Moguće je da je mama mislila da se nećemo nikad slagati”, priča Ira, a Rita uz smijeh dodaje da je moguće da to još uvijek misli. Ipak, kada je posao u pitanju tu su jedna za drugu beskompromisno spremne. “Ja sam Irin najveći fan, a ona meni uvijek da neki dobar savjet”.

Rita ni danas ne može shvatiti kako je Ira uspjela njezinu jaknu zaliti rakijom, jer se pita kako je to uopće moguće i tko hoda s bocom rakije okolo. “Ja recimo neku torbu čuvam na polici, a onda Rita ode s njom šetati pse i čudi se što sam ja u šoku. I dok kroz zube cijedim da to nije ok jer vani pada kiša, ona nonšalantno dodaje kako je stavila jaknu preko nje. Kako da joj zamjeram?”

MI SMO SVE SAMO NISMO TIPIČNA OBITELJ

Aleksandar Selak

“Ja uvijek kažem da predstavljam sve ono što Ira mrzi, a ljudi realno od mene očekuju da osuđujem Irin stil života”, govori Rita, a obje znaju da to nije tako bez obzira na to što zaista nemaju ništa zajedničko osim gore navedenih sitnica. Dodaju kako je njihov odnos najbolje došao do izražaja kada se Rita odselila u svoj stan. “Tako imamo svoj prostor i dalje se poštujemo i dobro se slažemo”, otkrivaju i ističu kako su odgajane tako da svatko bude ono što želi i da se u niti jednom trenutku nije očekivalo od njih da se ukalupe. “Imamo jako puno poštovanja i razumijevanja jedni prema drugima. Mi smo sve samo nismo tipična obitelj”, zaključuje Rita, “ali, moralne postavke su nam svima jednake. Odgajane smo da prihvaćamo sve i da se borimo za sve što mislimo da je vrijedno.” Apsolutne su kulerice.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba