VIJEST

Čak i kad tlo koliko toliko miruje, evo koliko često Hrvati otvaraju aplikaciju Last Quake. EMSC je objavio video

LastQuake jedna je od trenutno najkorištenijih mobilnih aplikacija Hrvata. To nimalo ne čudi s obzirom na trenutno stanje s potresima

Prije nekoliko dana Hrvatsku je ponovno zadesio snažan i katastrofalan potres koji je uz ogromnu materijalnu štetu odnio i sedam ljudskih žrtava. Činjenica je da Zagreb i okolica ne miruju još od zagrebačkog potresa iz ožujka, a agonija se sada samo nastavila s obzirom na to da se potres na području Petrinje osjetio, te i dalje osjeća u gotovo cijeloj Hrvatskoj, pa i izvan nje. U cijelom tom periodu Hrvati se, očekivano, ne prestaju koristiti LastQuake aplikacijom za potrese iza koje stoji Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) gdje redovito i pravovremeno bilježe i objavljuju lokacije potresa kao i njegove magnitude.

Sjetimo se kako su upravo Hrvati svojim korištenjem i komentarima nekoliko puta uspjeli i srušiti aplikaciju, a njezino učestalo korištenje nastavlja se i sada. Iz EMSC-a objavili su tako jučer video u kojem lampice ukazuju svako uključivanje korisnika na aplikaciju, a zanimljivo je da je riječ o periodu kada tlo zapravo miruje. Ističu kako je riječ o tzv. tihom periodu i da samo pokušamo zamisliti kako video izgleda nakon svakog novog jačeg podrhtavanja iz ove serije. Na kraju su poručili svima da ostanu sigurni.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube