ĐUBOOKS

U romanu ‘Sila prirode’ imate osjećaj da ste jedan od likova i da vam svi ostali čitavo vrijeme lažu

Jane Harper je romanom ‘Suša’ osvojila brojne čitatelje i postavila si temelje za kvalitetnu publiku, a mnogi od nas su jedva dočekali drugu knjigu ‘Sila prirode’

Istina da se naizgled radi o knjigama kojima je u fokusu prirodna katastrofa, ali čim krenete čitati dobit ćete puno više od toga. Čak ćete i zaboraviti u nekim trenucima kako se knjiga i zove. Sve što vam je na umu su Aaron Falk i njegova kolegica koji pokušavaju otkriti misteriozni nestanak Alice.

Netko u čitavoj priči cijelo vrijeme laže

Pa da krenemo u priču. Pet žena otišlo je na team building u divljinu, a samo četiri su se vratile. Možemo odmah pretpostaviti da postoji milijun crnih scenarija što se petoj dogodilo. Alice, nestala žena, očito je sama odlutala, a njezine kolegice imaju svaka svoju verziju priče kako je nestala.

Problem nastaje kada shvate da ako se ne vrati uskoro, zbog vremena koje se sprema vani bi mogla umrijeti. Potraga za njom kreće odmah, a u cijelu priču su se uvukli Aaron Falk i Carmen. Alice je očito nazvala Aarona, a sve što se iz tog poziva može čuti je “…nju povrijediti”. Druga strana medalje je činjenica da je Alice zviždačina u slučaju na kojem dugo radi i da ju baš ne vole kolegice.
I dok se Aaron i Carmen trude otkriti što više detalja o slučaju, postaje im jasno da možda svojom istragom ugrožavaju život Alice, a tijekom vremena priču mijenjaju i njezine kolegice.

Sam početak priče odaje vam da nešto gadno ne štima i da netko u čitavoj priči cijelo vrijeme laže. Ipak, ne možete otkriti tko i do kraja knjige ne vjerujete više nikome od likova. Harper je sjajno obradila likove i zaista dobijete dojam da ste i vi s njima bili na team buildingu, samo ne možete shvatiti još u kojoj ulozi. Spisateljica nije bezveze pokupila brojne nagrade za najbolje trilere, stvarno ih je zaslužila. Bacite oko, neće vam biti žao.

Ocjena: 5

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube