ĐUBOOKS

Pročitala sam “Mali požari posvuda” i sad mi je jasno zašto Reese Witherspoon prema njoj snima seriju

Jedna od najpopularnijih knjiga trenutačno je “Mali požari posvuda”, a sve se zahuktalo oko Interlibera

OK, nije moguće odmah isti čas sve knjige odjednom pročitati pa eto, tek sada stižem do nje. Na Goodreadsu ima dosta visoki rejting, što mi je iskreno bilo malo i čudno, Reese Witherspoon prema njoj snima seriju, pa ajde, mogu neke spisateljice dostići i Colleen Hoover što se popularnosti tiče.

Ovo je knjiga o odnosu kćeri i majke, ali ujedno to i nije. Također, to je knjiga o mirnom susjedstvu, ali u isti trenutak to i nije. Ono što jest – to je knjiga koja će vas oduševiti. Priča prati nekoliko likova u mirnom predgrađu Clevelanda, Shaker Heightsu, koji čitatelja izluđuju do samoga kraja knjige. Shaker Heights je predgrađe u kojem je sve pomno isplanirano, od tlocrta ulica pa sve do uspjeha tamošnjih stanovnika. Sve dok se u taj dio ne dosele Mia Warren i njezina kći Pearl. Naizgled su samo vesele, ne brine ih previše ništa oko života i žive kako im se živi. Mia unajmi kuću od Richardsonovih koji su vrlo ugledna obitelj i ispočetka sve teče kako treba.

Međutim, djeca Elene Richardson ne mogu odoljeti Miji i Pearl i njihovom stilu života te se sve više zbližavaju. Elena diplomatski sve promatra i ništa je ne smeta sve dok ne otkrije da Mia ima pomalo neobičnu povijest. U trenutku kada stari obiteljski prijatelji Richardsona pokušaju posvojiti dijete kineskog podrijetla, njihova borba za skrbništvo dramatično podijeli čitavi grad te se Mia i Elena nađu na suprotnim stranama. Elena sve više kopa po Mijinoj prošlosti sve dok ne dođe do detalja koji nije više siguran ni za nju samu.

Sjajne tu se priče o mirnim predgrađima, odmah znate da nešto ne valja. U ostalom, da valja, ne bi se valjda pisale knjige o tome jer bi bile dosta dosadne. Sve u svemu, nemojte propustiti roman “Mali požari posvuda”, nećete požaliti.

Ocjena: 5

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube