Đubooks

Ljubić ‘Izgubljena svjetlost’ ima točno opisanu svaku emociju proživljavanja ljubavne agonije. I zato mi se sviđa

Ako želite priču o nevjerojatnoj ljubavi, Jill Santopolo ima pravu knjizu za vas, a upravo je prevedena u nakladi Znanja

“Izgubljena svjetlost” priča je o dvoje ljudi i njihovoj ljubavi, a unatoč tome što je teško u nekim dijelovima sve čitati, malo vas našamara pa shvatite da zaista postoje stvari u životu koje se ne mogu kupiti niti zaraditi.

Priča prati Lucy i Gabea koji se upoznaju na zadnjoj godini faksa na Sveučilištu Columbia i to im zauvijek promijeni živote. Skupa zaključe kako žele da njihovi životi ostave nekakav trag te se raziđu, no sudbina ih ponovno spoji nakon godinu dana.

Ipak, nije sve tako lako, Gabe u tom trenutku postaje fotoreporter kojeg pošalju da izvještava s Bliskog istoka, dok Lucy ostaje graditi karijeru u New Yorku. Ono što pak nisu pronašli je smisao svog života, a sve ukazuje na to da su jedan drugome smisao života.

Dugi vremenski okvir i detalji

Znanje

Tijekom godina razdvojenosti prolaze kroz agoniju snova, žudnje i ljubomore, a pitanje je hoće li njihova priča imati sretan završetak. Na kraju dana vole se više od svega, ali ljubav nije uvijek pokretačka snaga da mogu razumjeti sve uspone i padove.

Ono što je najbolje u čitavoj knjizi je perpektiva iz koje čitatelj upoznaje Lucy i Gabea, tj. vremenski okvir iz kojeg spisateljica sve priča. U nekim momentima ni ne shvatite da je prošlo 10 godina od priče koju upravo čitate, a upravo to je posebnost cijele knjige.

Iskreno, ja prva okidam na ovakve ljubavne priče i knjigu sam pročitala u jednom dahu, a priliku bi joj trebali dati svi jer je zaista posebna u svojim detaljima. Santopolo je pogodila svaku emociju kroz koju prolazimo svi u ljubavnim i prijateljskim vezama, što nije baš često u isforsiran ljubićima.

Ocjena: 5

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba