ĐUBOOKS

Knjiga ‘U tvojim očima’ prati slučajnu ljubavnu priču koja vas do kraja drži u neizvjesnosti

Nicholas Sparks već godinama oduševljava svoje cijenjeno čitateljstvo ljubavnim romanima, a ništa drugačije nije napravio ni s knjigom “U tvojim očima” objavljenom nedavno u nakladi Znanja

Priča prati Colina Hancocka i Mariju Sanchez koji se sasvim slučajno sretnu usred noći na cesti nakon što se Mariji pokvari auto te krene njihova ljubavna priča. Stvari naravno nisu jednostavne.

Likovi su ustrajni u tome da daju ljubavi šansu

Colin nema sjajnu prošlost te su ga loše odluke dovele na korak do zatvora, a ni Maria nije sretna sa situacijama u kojima se nalazila prije nego što je upoznala Colina. Zbog traumatične prošlosti koja je isprepletena s poslom kojim se bavi vraća se u svoj rodni grad te nakon što upozna Colina ni na kraj pameti joj nije da krene u vezu s nekim tko joj je u samom početku bio malo odbojan, tj. bojala ga se. Cijelu priču zna i njezina sestra koja joj daje vjetar u leđa nakon što shvati da je dotični Colin s njom na fakultetu te ih spoji na slučajnoj kavi. Maria i Colin se počinju sve više družiti, sve više izlaze i nakon malo vremena jasno je da nisu baš samo prijatelji, ali ne znaju što da rade jedno s drugim upravo zbog svega što im se ranije izdogađalo u životu. Svaka situacija na površinu izbaci neku ranu iz prošlosti, ali ustrajni su u tome da svojoj ljubavi daju šansu. Sparks zna dobro zakomplicirati situaciju, ali možete biti mirni, jer ipak na kraju cijele priče stvari ispadnu kako trebaju.

Imate osjećaj kao da gledate film

Ono što je najzanimljivije u knjigama Nicholasa Sparksa je sjajan razvoj situacije te uvijek imate osjećaj da gledate film, a ne da čitate knjigu. Srećom, knjige iz njegovog pera često su i ekranizirane te me ne bi čudilo da na velikom platnu uskoro gledamo i ovu priču. Znam, nije baš „Bilježnica“ i neće vam trebati tjedan dana da se oporavite od tuge nakon pročitane knjige, ali nećete požaliti kada je pročitate. Colin i Maria zanimljivi su likovi za koje ne znate do samoga kraja kako će reagirati ni hoće li njihova ljubav puknuti, ali upravo to je ono što vas tjera da knjigu pročitate u jednom dahu.

Ocjena: 5

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba