RECENZIJA

Knjiga ‘Plima’ dosta je uzbudljiv mali triler prepun užasavajućih detalja

Skandinavski misteriji su dosta zanimjiva stvar. Pogotovo jer mi se sve više čini da se takve nekakve zastrašujuće stvari događaju samo u Skandinaviji, ako je suditi po knjigama. Jedna od takvih je i ‘Plima’ autora Cille i Rolfa Börjlinda objavljena kod nas u nakladi Znanja

Na Nordkosteru troje ljudi kopa rupu, a pojma nemaju da ih iz mraka promatra dječak. Za spomenuti je svakako da se radi i o najvišoj plimi kada će more potpuno prekriti plažu. Dječak shvati da je u cijeloj priči i četvrta osoba, a njoj je rupa u pijesku upravo i namijenjena.

Žena je u pijesak zakopana do brade, a more joj ulazi u nos i usta kako se plima povećava. Njezin očajnički vrisak dječaka uzdrma, a u samom početku priče otkriveno je i da je žena trudna. Dosta užasan početak moram priznati. Stravičan zločin nije riješen ni 24 godine kasnije.

Nećete požaliti

S druge strane priče je mlada studentica Policijske akademije Olivia Rönning koja želi nastaviti očevim putem i postati detektivka. Dobije u zadatak da odabere neriješen slučaj i pronađe ubojicu, a pretpostavljate već koji slučaj je odabrala. Ipak, ni sama nije svjesna u što se upustila i kakve tajne vrebaju iza ugla.

Knjiga je užasno napeta i kako otkrivate detalj po detalj, ne možete vjerovati koliko napetih i zapravo užasnih stvari stane u naizgled mali triler. Nije ništa ni čudno zapravo jer su autori knjige najpoznatiji filmski i TV scenaristi trilera u Švedskoj pa pretpostavljam da smo s napetosti u ovoj knjizi još dobro i prošli. Bacite oko, stvarno nećete požaliti.

Ocjena: 4

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube
Više s weba