ĐUBOOKS

“Dar” je sjajan psihološki triler uz kojeg osim napete priče dobijete i odličan soundtrack

Psihološki trileri u posljednje vrijeme su sve bolji i bolji. Barem ovi koje dobijem u ruke, za ostale iskreno ne znam

Posljednji u nizu tih genijalnih je knjiga “Dar” autorice Louise Jensen koja je toliko genijalno napisana da bih je ponovno krenula čitati odmah po završetku knjige.

Priča prati Jennu koja je dobila srce i novu priliku za život. Malo nakon transplantacije srca život joj se ponovno slaže malo po malo, ali ipak ne dovoljno da bi bila sretna u životu. Više ju ne veseli posao, dečko ni ljudi koji su oko nje. Ono što je zanimljivo je da je srce dobila od djevojke po imenu Callie, a skupa sa srcem je izgleda dobila i neka njezina sjećanja.

Jenna se zbliži s Callienom obitelji, ali uskoro otkrije da naizgled savršena obitelj krije mračne tajne. Znatiželja joj ne da mira i krene “kopati” po Callienoj prošlosti ne bi li saznala kako je djevojka zaista umrla. S jedne strane joj nije jasno gdje je Calliena sestra Sophie koja nije bila ni na njezinom sprovodu i rijetko se o njoj govori, a kada upozna Nathana, dečka poginule djevojke, otkrije sve više detalja.

Što se više druži s Nathanom, više gubi svoj život, ostaje bez prijatelja i mnogi oko nje počinju misliti da je skrenula s uma. Što priča ide dalje, sve više vas zanima kako je Callie umrla i radi li se zaista o nesretnom slučaju. Kako god bilo, ovo je knjiga koju ćete pročitati u jednom mahu i neće vam biti žao. OK, bit će vam žao što ste je tako brzo pročitali, a nema nastavka. Osim napete priče, spisateljica dosta pazi i na glazbu u knjizi, a pjesme koje spominje nisu uopće loše. Playlista u nastavku:

Iris – Goo Goo Dolls

Kiss me – Ed Sheeran

Mamma Mia – ABBA

Hold back the river – James Bay

Hungry like the wolf – Duran Duran

Only Love – Ben Howard

Anything could happen – Ellie Goulding

Ocjena: 5

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube