Đubooks

Bilo je tu svakakvih krimića, ljubića do self help knjiga. Ovdje je 10 najboljih u 2018. godini

Đurđica je izdvojila svoje Đubooks favorite po kojima će pamtiti ovu godinu

Kraj godine rezimiramo sve što smo napravili tijekom protekle godine, a u ovom slučaju najbolje knjige koje smo pročitali. Bilo je tu svakakvih knjiga, od krimića, ljubića do self help knjiga. Ovo su knjige koje su po meni osvojile 2018. Pa krenimo redom.

1. Ne vjeruj svojim očima – Sarah Pinborough

Definitivno knjiga godine. Jedna od onih “wtf” knjiga o kojima pričate cijele godine i jedva čekate sljedeće što spisateljica ima za ponuditi. Srećom, dočekali smo i njezinu novu knjigu, no o tome ćemo nešto kasnije. Ukoliko se propustili, odmah put pod noge i u prvu knjižaru po ovu knjigu, Čista petica!

2. Opaka – Chloe Esopsito

Nisam bila sigurna jel mi draža Sarah Pinborough ili Chloe Esposito, ali odluka je ipak pala na Sarah jer je knjiga moćnija. Ako želite u nar stotina stranica proći sve moće kriminale i uz to se dobro zabaviti, Chloe Esposito ima recept za vas.

3. Priče za laku noć za mlade buntovnice – Francesca Cavallo i Elena Favilli

Novi nastavak ovih sjajnih priča koje su uobličene kao bajke donosi nam 100 novih žena i njihovih 100 novih priča. Ovo je knjiga koja je savršena za sve mame, cur, djevojke, djevojčice, bake i ostale žene kako god se osjećale.

4. Laku noć, ljepoto – Dorothy Koomson

Inače skroz obožavam ovaj tip knjiga, tj. drame, a Dorothy Koomson je apsolutna carica svega toga. Priče koje ona priča ostat će vam urezane u pamćenje i to je spisateljica kojoj se uvijek vraćate. Vjerujte.

5. Gnijezdo – Cynthia D’Aprix Sweeney

Knjigu “Gnijezdo” autorice Cynthie D’Aprix Sweeney čekali smo dosta dugo, ali i srećom dočekali. Spisateljica priča o obitelji iz potpuno druge perspektive od one na koju smo navikli, a o čemu se točno radi, bacite oko na knjigu. Istina da smo o njoj pisali početkom godine i teško se bilo sjetiti kada je točno objavljena, ali eto, 2018. godina je sjajna godina, a ova knjiga je dio svega.

6. S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu – Gail Honeyman

Knjiga o kojoj se najviše pričalo možda ove godine je definitvno ova. Svi smo jedva čekali dočepati se knjige o kojoj će uskoro biti i film, a sve da otkrijemo tko je Eleanor Oliphant i sve što s njom ne štima, jer sam naslov odaje da se nešto gadno sprema iza korica ove knjige. Provjerite, nećete požaliti.

7. Viktorija – Daisy Goodwin

Povijesna fikcija mi je jedan od najdražih žanrova jer svim likovima koji su bili bitni kroz povijest daje poseban dašak svježine, ali i osobnosti o kojoj nikada nismo razmišljali. “Viktorija” je jedna od tih knjiga, a unatoč tome što serija već neko vrijeme ide po televiziji, nećete se razočarati knjigom.

8. Sve tvoje savršeno – Colleen Hoover

Colleen je najbolja spisateljica današnjice. Točka. I hvala izdavačkoj kući Neptun što su shvatili da postoji više od nekoliko nas koji sline nad Kindleom i njezinim knjigama te su ih odlučili prevesti. O knjigama se nema previše što filozofirati, čitajte ih, kupite ih sve i javite nam jesmo li u pravu. Znamo da jesmo.

9. Dar – Louise Jensen

Od svih psiholoških trilera ove godine, ovaj je jedan od boljih. Znate one priče koje krenu jednostavno u smislu “dobila sam srce od jedne cure koja je poginula, pa sam s tim dobila i sjećanja pa sam išla malo kopati po njezinoj prošlosti”. Upravo to. Nezaboravna knjiga sa sjajnim soundtrackom, bacite oko.

10. Sila prirode – Jane Harper

Jane Harper također je na vrhu popisa najdražih mi spisateljica, a osvojila me romanom “Suša”. Ni “Sila prirode” nije daleko od toga pa nemojte reći da vam nisam rekla, knjiga je sjajna. Nebitno za žanr koji pratite, provjerite što se skriva iza tih korica i uživajte u svakom novom događaju koji niste očekivali.

Prati S1 i na našim društvenim profilima:

Facebook Instagram YouTube